İnsanın, içinde yaşadığı anın mutluluğuna güvenmemesi lazım; o anın içinde he...

söz kimin

Bu sayfada Roman yazarı, şair ve kısa hikâyeler yazarı Joaquim Maria Machado de Assis tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Joaquim Maria Machado de Assis şöyle demiştir: İnsanın, içinde yaşadığı anın mutluluğuna güvenmemesi lazım; o anın içinde he... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Joaquim Maria Machado de Assis

İnsanın, içinde yaşadığı anın mutluluğuna güvenmemesi lazım; o anın içinde hep bir damla safra vardır. İnsan ancak zaman geçip de gerginlik bittiğinde yaşananların gerçek anlamda tadına yarabilir; çünkü bu iki yanılsamadan, acısız olanı daha iyidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Düşmanı aldatmak için, ona gerçek gücünü göstermemek kadar faydalı bir şey yoktur. Hayatta dikkatsizlik kadar kafama uymayan bir şey yoktur.

Bir erkeğin yüzü otobiyografisidir. Bir kadının yüzü ise hayal gücünün ürünüdür.

Uzun zaman önce kimsenin gölgesinde yürümemeye karar verdim; eğer başarısız olursam ya da en azından başarırsam inandığım gibi yaptım.

Benden geriye kalacak olan: bir isim, sabrım ve tahammülüm.

Menfaat yaşamak, ahlak yaşatmak ister. Bir arada asla barınamazlar.

'Tek adam' olma sevdasına kapılanlar meziyetleri, başarıları kendilerine, hataları, kusurları emrindekilere layık görürler.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste