Bu sayfada Gazeteci, denemeci, dergi editörü, yazar ve Amerikan kültürü eleştirmeni Henry Mencken ait 28 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Henry Mencken kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Henry Louis Mencken mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Henry Mencken hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Henry Mencken sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Henry Louis Mencken, (d. 12 Eylül 1880 Baltimore, Maryland ' ö. 29 Ocak 1956), Alman asıllı ABD'li gazeteci, denemeci, dergi editörü, yazar ve Amerikan kültürü eleştirmeni. Baltimore bilgini olarak da bilinen Mencken, ABD'de döneminin en etkili yazarlarından biri olarak kabul edilir.
1919 yılında filoloji alanında yayınladığı The American Language adlı kitaρ onun ilk eseriydi. Böylece yazarlık hayatına adım atan Mencken, daima hiciv dolu ve alaycı eserlere imza attı. Amerikan kültürü ve Hıristiyanlığı yeren yazılarının yanı sıra yaratılışçılık, Tanrı'nın varlığı, popülizm ve yağnazlık gibi konular üzerinde sık sık durarak keskin eleştirilerde bulundu. Henry Louis Mecken, temsilî demokrasi uygulaması karşı çıkmıştır. Alman asıllı olan Mencken, savaş sırasında Alman sempatizanlığını ortaya koydu. Sıkı bir Nietsche hayranı olan Mencken, din konusunda sivri eleştirilerde bulunan bir ateistti. Ona göre din bir yığın çöpten daha fazla saygıyı hak etmiyordu.
Mencken, henüz dokuz yaşında iken okuduğu, Maɾk Twain'e ait olan Hucklebeɾɾy Finn'in Maceɾalaɾı adlı ɾomanı hayatındaki en muhteşem olay olaɾak tanımladı. Sonɾasında kendini okumaya veɾdi ve biɾ yazaɾ olma kaɾaɾını aldı. Okuduğu kitaρlaɾ neticesinde Thomas Henɾy Huxley, Rudyaɾd Kipling ve Shakespeaɾe'e kaɾşı büyük biɾ hayɾanlık beslemeye başladı. sozkimin.com Tüm bunlaɾın yanı sıɾa fotoğɾafçılık ve kimya ile ilgilenmeye başladı. Müzikle de ilgilenen Mencken, piyano çalaɾ ve Bɾahms, Beethoven, Mozaɾt, Haydn ve Bach gibi önemli isimleɾin eseɾleɾini sık dinleɾdi.
İlk meslek deneyimini genç yaşta, babasının puɾo fabɾikasında çalışaɾak edindi. Buɾada 3 yıl çalışsa da pek memnun olmadığı bu işi bıɾaktı. Mencken, ABD'li ünlü gazeteci Chaɾles H. Gɾasty iςin The Baltimoɾe Sun'da çalışmıştıɾ. Bu dönemde biɾ yandan din, kültüɾ diğeɾ yandan politikacılaɾı eleştiɾen Mencken, politikacılaɾ iςin : "Politikacılaɾın içeɾisindeki halk ɾuhu, hıɾsızlaɾın ve sokak seɾseɾileɾinin sahip olduğu halk ɾuhundan fazla değildiɾ. Politikacılaɾın amacı, heɾ zaman kendi özel avantajlaɾını aɾtıɾmak ve bunun iςin elleɾindeki çok büyük güçleɾi kullanmaktıɾ." demiştiɾ.
kaynak: wiki
Aşağıdaki Henry Mencken sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Henry Mencken sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Din adamları ne yapar? Ortalıktaki beyinsizleri hayali bir cehennemden kurtarabileceğine inandırarak hayatını kazanır. Bu romatizma için yılan-yağı satan bir satıcının yaptığı işten neredeyse farksız bir iş.
Din bir yığın çöpten daha fazla saygıyı hak etmiyor. O kadar absürd ki embesilliğe yakın.
İnsan, inanma istekliliğiyle orantılı olarak değil, şüphe etme hazırlılığıyla orantılı olarak uygarlaştı.
Paranın gerçek değeri, paraya aşırı değer verilen bir dünyada yaşıyor olmamız gerçeğinden kaynaklanır.
Eğer 'A' yasalarla kendi ahlaki değerlerini B'ye zorla uygulatmaya kalkıyorsa, 'A' büyük ihtimal şerefsizin tekidir.
İnsan yaşamı temel olarak bir komedidir.
Din benim saygı duyduğum herşeye esastan karşı çıkıyor. cesaret, açık görüşlülük, dürüstlük, adalet, ve hepsinden fazla, gerçeklere olan bağlılığım.
Siyasi hayatta temel amaç halkı panik içinde tutmak böylece emniyetli bir yere doğru güdülmeyi iktidardan gürültülü bir şekilde talep etmelerini sağlamaktır bunun için halkın sürekli ardarda sonu gelmeyen sayıda (hepsi de hayali) gulyabaniler tarafından tehdit edilmesi gerekir.
Apaçık yanlış şeylere tartışmasız inanmak, insanlığın en ağır maliyet getiren budalalığıdır.
Aşk savaş gibidir; başlaması kolay, durdurması zor.
Aşk savaş gibidir... Başlaması kolay, bitirmesi zor ve unutması imkansız.
İnsanlığa hükmetme arzusu, hemen her zaman insanlığı kurtarma arzusu kılığına bürünür.
İman dolu bir insan, basitçe net ve gerçekçi düşünme yeteneğine kaybetmiş (veya hiç sahip olmamış) kişidir. Sadece aptal değildir; aslında hastadır. Daha da kötüsü tedavi edilemez.
Adaletsizliğe tahammül etmek göreceli olarak kolaydır. Asıl yüreği sızlatan adaletin kendisidir.
Vicdan, içinizden geçen 'Birisi bakıyor olabilir' sesidir.
Her saygın insan, yönetimi altında yaşadığı hükümetten utanır.
Bir iktidar için en tehlikeli insan hüküm sürmekte olan batıl inançlardan ve tabulardan bağımsız olarak konuları kendince yorumlayıp çözümleyebilen insandır. Çünkü böyle birisi kaçınılmaz olarak iktidarın sahtekar, akli dengesi olmayan ve asla katlanılamaz olduğuna karar verir.
İnsan, inanma istekliliğiyle orantılı olarak değil, şüphe etme hazırlılığıyla orantılı olarak uygarlaştı.
Din o kadar absürd ki embesilliğe yakın.
Aşk, bir erkeğin baktığı yıldız, evlilik ise içine düştüğü çukur.
Filozof, karanlık bir odada, olmayan bir kara kediyi arayan kör bir adamdır; teolog ise o kediyi bulan adamdır.
Demokrasi bireysel cehaletlerin ortak aklına dair hazin bir inançtır.
Kalın kafalı insan her zaman emin bir insandır ve her şeyden emin bir insan her zaman için kalın kafalıdır.
Medeni insanın en büyük başarısızlığı iktidarlardır. Gerçekten iyi bir iktidar hiç olmamıştır. En katlanılabilir olanları bile gelişigüzel, açgözlü, zalim ve kavrayışsızdır.
Kendi işinizde olmak bir başkası için çalışmaktan çok daha taktire değer bir şeydir.
Bekar erkeklerin vicdanı vardır, evli olanların ise karıları.
Bekar erkekler kadınlar hakkında evli erkeklerden daha çok şey bilirler. Eğer bilmeselerdi onlar da evlenmiş olurdu.
Akıllı erkek haksız olduğu zaman erkeklerden, haklı olduğu zaman ise kadınlardan özür diler.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!