Nasıl ki, toplumdaki yasalar o toplumun hükümdarı tarafından uygulanıyorsa ez...

söz kimin

Bu sayfada Keşiş, filozof Thomas Aquinas tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Thomas Aquinas şöyle demiştir: Nasıl ki, toplumdaki yasalar o toplumun hükümdarı tarafından uygulanıyorsa ez... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Thomas Aquinas

Nasıl ki, toplumdaki yasalar o toplumun hükümdarı tarafından uygulanıyorsa ezeli-ebedi yasa da ilahi basiret tarafından uygulanır ve ilahi iktidar tarafından da yerine getirilir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Eğer insanın bütün gayreti, yemeye, içmeye, giymeye dönük ise, görev, sorumluluk, gelecek endişesi, vatan millet sevgisi, sadâkat, hayâ duyguları bilinçli ve iradî değilse o, 'insan' olamaz.

Her şey kontrol altında ise yeterince hızlı gitmiyorsun demektir.

35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken, bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. Mustafa Kemal sağ olsaydı çok şaşırırdı. Hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. Anayasamızın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. Bu sebeble anayasal bir davranışta bulunduk.

Gönüldeki sükûnet en güzel süstür.

Arkamda bıraktığım köprüleri yıkarım ki, ilerlemekten başka çarem kalmasın.

Sakın kınamayın, çünkü kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste