İnsanların yüzüne iyi bakın, acısı çok olanın gülüşü çok güzel olur....

söz kimin

Bu sayfada Rus roman yazarı Dostoyevski tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Dostoyevski şöyle demiştir: İnsanların yüzüne iyi bakın, acısı çok olanın gülüşü çok güzel olur.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Dostoyevski

İnsanların yüzüne iyi bakın, acısı çok olanın gülüşü çok güzel olur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Akıllı düşünenler doğruyu bulacaktır.

Dedim ya işte, bocalıyorum. Yeniden yaşamaya başlamak kolay mı?

Rousseau, Condorcet ve Marks gibi birkaç modernist, kalkınma kavramını bütün insanlara faydası olan evrensel bir terim olarak tanımlamış, ama bu denkleme başka türleri katmamıştır. Hiçbiri modern dünyanın insanların kazanımlarının, hayvanların ve dünyanın kaybetmesi pahasına elde edildiği fikri üzerinde düşünmedi. Batı medeniyeti kalkınmayı, milyarlarca hayvanın köleleştirilmesi, sömürülmesi, katledilmesi; doğanın yağmalanıp talan edilmesi yoluyla kendi refahında ve konforunda meydana getirdiği gelişmeler olarak ölçmüştür. Hayvanlar ve ekolojik bakış açısından bakıldığında ise 'kalkınma' bir gerilemedir -bu da kürk çiftçiliği, fabrika çiftçiliği, mezbahalar, aşırı nüfus artışı, türlerin yok oluşu, küresel ısınma ve dünyanın giderek kötü bir hal alması gibi korkunç gelişmelerden de alenen belli olmaktadır.

Akıllı olma cesaretini gösterin ve buna hemen şimdi başlayın. Doğru yaşayacağı günü erteleyen kişi nehrinin kurumasını bekleyen köylü gibidir. Ama nehir sonsuza kadar akacaktır.

Hayatın akışında ne istediğini bilmeyensen şayet, sürekli bilmediklerini de isteyen olursun.

Beni görmezden geldiniz diye görünmez mi oldum?

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste