Bu sayfada Türk biyolog, profesör akademisyen, biyoloji uzmanı Ali Demirsoy ait 33 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Ali Demirsoy kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Ali Demirsoy mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Ali Demirsoy hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Ali Demirsoy sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Ali Demirsoy, Türk biyolog, profesör akademisyen, entomoloji ve entomoloji dalında evrimsel biyoloji uzmanı.
Şimdiye kadar 20 takson tanımlamış ve 12 taksona da adı verilmiştir. 1945 yılında, eski adı Gerüşla olan Yuva köyünde doğdu.
Eğitim ve hizmetleri
1956 yılında köyündeki ilkokulu, 1959'da Kemaliye'deki ortaokulu, 1962'de Ankara Gazi Lisesi'ni, 1966'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Tabii İlimler Bölümü'nü bitirdi. Petrol aramada staj yaptı. 1966 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne asistan oldu. 1971 yılında Erzurum ve civarı vilayetlerin Orthoptera Faunası adlı tezle doktor oldu. Aynı yıl DAAD'den aldığı bir bursla Almanya'da lisan okuluna devam etti. Daha sonra Humboldt bursunu kazanarak Hamburg Üniversitesi'nde, Paris ve Londra'daki araştırma enstitülerinde çalıştı. Türkiye'nin Caelifera Faunasının taksonomik incelemesi adlı tezle 1974 yılında habilitasyonunu yaptı. Yine bu süre içerisinde Birleşmiş Milletler'in finanse ettiği bir derin deniz araştırmasına katılarak Kuzey Kutbu ve Grönland'da, İzlanda civarında, oseonografik, yavru balık ve deniz akımlarını inceleyen bir bilimsel araştırmaya aktif olarak katıldı. 1984 yılında Alexander von Humboldt bursunu tekrar alarak, Hamburg Üniversitesi Zooloji Enstitüsü'nde Türkiye Faunası ile ilgili araştırmalarına devam etti. 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne atandı. 1980-1981 yıllarında Zooloji Bölüm Başkanlığı, 1981-1982 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı yaptı. 1982 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Aşağıdaki Ali Demirsoy sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Ali Demirsoy sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Türk insanının evrimi algılayabilmesi için en azından geçmişteki ve bugünkü doğal varlıklarıyla yakın ilişki içinde olması lazım. Biz diyoruz ki; 10. 000 tane bitkimiz, 50-80. 000 arasında hayvanımız var. İsim koyduğumuz bitki sayısı 300, hayvan sayısı ise
Bir insan yedi yaşına kadar dogmatik düşüncelerle doldurulmuşsa ondan sonra insan beynini açmak çok zor.
Eğer akıllı tasarım olsaydı, akıllı tasarımcılar olmayacaktı.
Sadece İslam'ı değil, Hıristiyanlığı ve bütün yaratılış kuramının anasını oluşturan Tevrat'ı da kastediyorum. Kuran yaratılışla ilgili bütün bilgileri Tevrat'tan almıştır. Tevrat da Sümer mitolojisinden esinlenmiştir.
Değişmez dini kuralları yaşam tarzı olarak kabul eden toplumlar çoğunlukla merak duygularını bastırır. Çocukken anne babamıza, 'Tanrı var mı yok mu' diye sorduğumuzda ya bize vurmuş ya ağzımızı kapatmışlardır.
Çok boyutlu düşünebilmek için dogmatik düşünceleri bir kenara bırakmak gerek. Ama şunu söyleyeyim: Eğer biz değişmeye açık bir toplum olsaydık, kesinlikle Schröder ülkemize 'Türkiye'ye girebilmek için' gelecekti.
Benim evrimsel bir mantığa ve düşünce yapısına sahip olmamı sağlayan babamdır. Annem de babam da namaz kılardı ama babam liseye kadar benim dini eğitim almama izin vermedi. Kuyumcuydu, köylüydü ama iyi bir düşünürdü. Ters bir fikrin de doğru olabileceği fikrini bana aşıladı babam. Dini dogmalara eleştirel gözle bakarak büyüdüm. Zooloji, biyoloji tahsili yapınca da dama taşlarını yerlerine oturtmaya başladım. Bütün çabam bu tabuyu başkalarına da gösterebilmek.
Yeni yılın sloganı şöyle olmalı: İyilikler dua ve dilemekle hiçbir zaman elde edilemez; doğru uygulamalar ile kazanılır; kötülükler de beddua ve kınamalar ile giderilemez; gerekli önlemler ile bitirilir.
Türkiye laik devlet görünümü ile bir şans yakalamıştı; ben o şansın artık geçerli olduğunu söyleyemem. Türkiye makas değiştirdi.
Küçük yaşta çocuklara din eğitimi verilmesi ve ırkçılık aşılanması gelecekteki sürtüşmelerin temelini oluşturacaktır.
Bu coğrafyanın insanı yok olmamak artık düşünmeye başlamalı.
Çocukluktan başlayan bir biçimlendirmeyi kolay kolay çeviremeyiz; kural olarak da silemeyiz.
Dinci takım, yaratıcı olarak Tanrıya kadar gidildiğinde, en azından kendileri açılarından sorunun çözüldüğüne inanıyor; çünkü bu aşamadan sonra mantık ve akıl yürütmenin gerekli olmaması bu kesimi rahatlatıyor.
Bu coğrafya batağa saplanıyor. Nerelerde hata yaptık, yapmaya devam ediyoruz? Bizi ne bekliyor? Bu katliamların suçlusu kimlerdir?
Akıllı düşünenler doğruyu bulacaktır.
Aklen kazanılan bilgiler insanı yüceltir; naklen kazanılanlar ise köreltir.
Ben, Ali Demirsoy olarak 30 ülkeye 600 yıl egemen olmuş Osmanlıda biyoloji alanında belki daha geniş anlamda doğa bilimlerinde yazılmış olan tüm bilimsel kitaplardan daha fazlasını yazmış birisiyim. Hem de çok daha bilimsel, ayrıntılı ve Öztürk'çe bir dille.
Geçmişimde ülkemin yaşadıklarından zaman zaman şikâyet ederdim. Korkarım ki çocuklarım ve torunlarım bırakın şikâyeti, güvenli ve aydınlık bir çevrede yaşamayı bile çok arayacaklar.
Tükenmiş bir devri bir kültürü yaşatacağız safsatası ile tekrar eğitim tezgahına koymak aptallık değilse ihanettir.
Elinizi vicdanınıza koyun, bu ülkede Fars ya da Arap mimar, sanatkâr tarafından yapılmıştır diye bir sanat eserini gördünüz mü?
Topluma dogmatik düşünceler hâkim oldukça durumun değişmesi zor gözüküyor.
Neden hocası, papazı, hahamı vs. i olmuştur. Aklın önüne set çekerek, insanı sömürebilmek için.
Kuran yaratılışla ilgili bütün bilgileri Tevrat'tan almıştır. Tevrat da Sümer mitolojisinden esinlenmiştir. Aradaki çelişkiyi halka açıklamadığınız sürece evrim kavramını hiçbir surette yerleştiremezsiniz. Bunu yapamayınca da toplumun değişikliklere uyumunu sağlayamazsınız.
Doğaya yabancı olan bir topluluktan evrime katkı beklemek söz konusu olamaz.
Değişmez inanç kurallarını ilke kabul eden bir düşünceyle bilim yan yana yürüyemez. Türk toplumu giderek evrim düşüncesinden uzaklaşıyor.
Gençlerini doğru eğitemeyen ve onların zamanını heba edenler, bulundukları toplumu çıkmaza sürükleyenlerdir.
Hiçbir ülke ya da toplum durup dururken batağa saplanmaz. Onu hazırlayan nedenler vardır. Zaman içinde anlayanlar toparlanabilir; anlayamayanlar da yok olur gider.
Tercih sizin: Ya sömürü düzeniyle çatışmayı göz alamayarak anlamadan ot gibi yaşarsınız ya da tehditleri göğüsleyerek bu yaşamı anlayarak derinliğine yaşarsınız.
Akıllı Tasarım Olsaydı Akıllı Tasarımcılar Olmayacaktı.
Bir insan 7 yaşında cinlerle, perilerle, günahlarla, sevaplarla, dogmatik düşüncelerle doldurulursa ondan sonra beynini açamazsınız. Anca bilgisini artırırsınız, düşünce sistemini değiştiremezsiniz.
Biyolojik sistemlerin aslında çok akılsızca tasarlandığını vurgulamak istiyorum ve soruyorum: Nasıl bir tasarım olsaydı normal veya akılsız tasarım olacaktı? İnsan çok akıllı bir tasarımın ürünü değil. Bugün genetik olarak ismi konmuş 9. 000 çeşit hastalık
İnsan çok akıllı bir tasarımın ürünü değil. Bugün genetik olarak ismi konmuş 9. 000 çeşit hastalık var. Bir fabrika düşünün ki 9. 000 çeşit hatayla üretim yapıyor.
Bir görme özürlünün çeşitli yöntemlerle görmesi sağlanabilir; ancak iki eliyle gözünü ısrarla kapatmayı sürdüren bir kişiyi ya da toplumu körlükten kurtaramazsınız.
[32112] numaralı söz için:
Çok doğrudur katılıyorum ülkemiz insanının beyninde üretkenliğini engellemektedir bu durum ülkemizin geri kalmasına sebep olmuştur
Ali Demirsoy Sözleri :
Eğer akıllı tasarım olsaydı, akıllı tasarımcılar olmayacaktı. Ali Demirsoy
Hiçbir ülke ya da toplum durup dururken batağa saplanmaz. Onu hazırlayan nedenler vardır. Zaman içinde anlayanlar toparlanabilir; anlayamayanlar da yok olur gider. Ali Demirsoy
Admin: Gönderdiğiniz sözler için teşekkür ederiz Aydın bey. Gönderdiğiniz bu sözler içinde, sitemizde bulunmayan 5 adet söz vardı. Onları da Ali Demirsoy sayfasına ilave ettik. İlginiz için tekrar teşekkür ederiz.
Hocam keske 1000 yil yasasanizda, cahil, yobaz, evrimden ve gerceklerden tedirgin olup karanliktan cikamiyan canlilarin, gozlerinin icine 7/24 projektor tutabilseydiniz, ne guzel olurdu... gelecek nesiller yasam kotuye gittigi zaman en cok, bilgii sahibi olmayip da, fikir sahibi olanlardan, nefret edecekler ve anacaklar. saygilarimla...
Bence bundan kaybediyoruz sen bilim adamısın o zaman bilimle ilgilen insanların dinleriyle kutsal kitaplarıyla ilgilenme kuran a laf atmış tevrattan alınma vs diye oku diye başlayan herşeyi sorgula diyen bilimin önünü sonuna kadar açmış kutsal kitabımızdan bu şekilde bahsetmesi üzdü beni.
Bence bundan kaybediyoruz sen bilim adamısın o zaman bilimle ilgilen insanların dinleriyle kutsal kitaplarıyla ilgilenme kuran a laf atmış tevrattan alınma vs diye oku diye başlayan herşeyi sorgula diyen bilimin önünü sonuna kadar açmış kutsal kitabımızdan bu şekilde bahsetmesi üzdü beni.
Selamlar. Hep aynıyız, anlamadan kendini tartıştığın kişinin yerine koymadan konuşup duruyoruz işte. Biz bu kafayla anca medeniyetler tarihinden silinip gideriz. Ali Demirsoyun bir yaratıcıya inanıp inanması umrumda değil açıkçası. Kendisini ilgilendirir. Ama bu dünyada yaşarken daha mutlu olacağımız, çocuklaramıza daha iyi bir gelecek bırakacağımız konusundaki fikirleri takdire şayandır. Sonuçta iyilik için yapılan her uğraşı, harcanan her emek, saygıyı hakeder. Türk ve müslümanları kendilerini sorgulamaları olmazsa olmazdır.
Sömürü derken neyi kast ediyorsunuz? Sömürüden kurtulmanın toplumsal bir yolu var mı? Bu yolun sizce bir adı var mı?
Biyolojik saat kitabınızı merakla okudum, elinize sağlık. Bu güzel kitapta gördüğüm bir yazım hatasını bildirmek istiyorum...
224. Sayfada Aziz Sancar'ın Nobel tarihi 1915 olarak yazılmış, düzeltirseniz memnun oluruz.
her düşünceden yeni bir düşünce doğar. basit eleştileler insanı insan vasfını yitirir. akıl akıldan üstündür sözü tam da yerinde. acaba dünyanını sırrını kim çözebilmişki. oku oku oku. daha çoş şey öğrenebilirsin.
Hocam bilgi birikiminiz ve cesaretinize hayranım, keşke sayılarınız artabilse
Ali Demirsoy Hoca, cahillere karşı çok öğretici olabilir, ancak cahil olarak kalmak isteyince, cahilciliği ideoloji haline getirmiş olanlara öğretebilmesi olanaksız.
Ali demirsoy Sanattan bahsediyor ilimden bahsediyor. Bir şey üretmiyor sen bir şey yaratki. Önceden hiç olmasın eşi benzeri bulunmasın.
İşte ozaman tamam derim.
Ali dmirsoyu Allah yaramamış
Gali leylekler bacadan ativermis
ALLAH YOK diyor resmen utanmaz
Ali Demirköy boş laf üretiyor. Nasıl biyolog olmuş anlamadım
Her şey farklı yaratılmıştır. Her şey aynı olamaz insan bile bir ahenk içinde yaratılmış. Milyonlarca insanın parmak izi göz izi farklı
Açıklasın bravo diyecek. Allah sanatını yaratıcılığını daha nasıl göstersin
Ali Demirköy gözlerini ac
Bu adamlaraklını yemişler. Nereden meydana geldik nasıl geldik aslında biliyorlar
Her şeyi Allah yarattı diyemiyorlar.
Kör sagir kalpsiz adamlar. bide insanlara Allah yok diyorlar. Beyin.var ama yakıtı yok
Zaman lazım sadece unutscaksın