Çevir gözlerini içimden yana Sırrını saklayan mahzeninim ben. Uzat umutla...

söz kimin

Bu sayfada Türk şair, yazar, araştırmacı, öğretmen Mehmet Akif İnan tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mehmet Akif İnan şöyle demiştir: Çevir gözlerini içimden yana Sırrını saklayan mahzeninim ben. Uzat umutla... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mehmet Akif İnan

Çevir gözlerini içimden yana
Sırrını saklayan mahzeninim ben.

Uzat umutlarını düşlerime dek
Hiç birşeyin değil hep seninim ben.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bize bol bol ziya kucakla getir; düşmek, etrafı görmemektendir.

Oturduğun yeri pak et, kazandığın lokmayı hak et.

Dünya o yasak ağaçtaki elma gibidir demişti bir gün, onu koparıp yemiyorsunuz, çünkü boş yalanlara inanıyor, korkuyorsunuz.

Biz bir ahlak tarihinin çocuklarıyız; ne ırk, ne iktisat endişeleri ahlakımızı sarsamaz.

Melek Biliyorum sen bir meleksin Bana yardım için gönderildin Biliyorum sen bir meleksin Zor günlerimde çıkageldin Yüzümü güldürdün başımı döndürdün Acımı dindirdin yolumdan çevirdin Eğlendirdin sakinleştirdin Ehlileştirdin ve daha bir sürü şey.. Canım mısın sen benim misin Her şeyim misin sen Hoş geldin melek Sefalar getirdin Ya gelmeseydin yetişemeseydin Beni bulamasaydın ne yapardım Yarım kalırdım melek Biliyorum sen bir meleksin Seni sevmem için gönderildin Biliyorum sen bir meleksin Son demlerimde çıkageldin Yüzümü güldürdün başımı döndürdün Acımı dindirdin yolumdan çevirdin Eğlendirdin sakinleştirdin Ehlileştirdin ve daha bir sürü şey.. Canım mısın sen benim misin Her şeyim misin sen Hoş geldin melek Sefalar getirdin Ya gelmeseydin yetişemeseydin Beni bulamasaydın ne yapardım Yarım kalırdım melek

Yugoslavya'yı seviyorum ama özgürlüğü daha çok seviyorum.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste