Dünyanın ve uzayın ne denli geniş olduğunu yeryüzündeyken kavrayamıyoruz. Uza...

söz kimin

Bu sayfada Sovyet kozmonotu, uzayda yürüyen ilk insan Aleksey Leonov tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Aleksey Leonov şöyle demiştir: Dünyanın ve uzayın ne denli geniş olduğunu yeryüzündeyken kavrayamıyoruz. Uza... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Aleksey Leonov

Dünyanın ve uzayın ne denli geniş olduğunu yeryüzündeyken kavrayamıyoruz. Uzayı kavrayabilmek için boşlukta olmak gerekiyor. Uzay mekiğinin içinde kozmonotlar manzaranın yalnızca küçük bir bölümünü görebiliyor. Boşlukta olduğunuz sırada ise yıldızlar ve güneş her yanınızı sarıyor. Bunu deneyimleyebileceğimi hiç düşünmezdim.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Yetişkin bir at ya da köpek, ussal kapasitesi ve iletişim yetileri bakımından, bir günlük, bir haftalık, hatta bir aylık bir bebekle kıyaslanamayacak kadar gelişmiştir. Kaldı ki öyle olmadığını farz edelim, bunun ne önemi olurdu? Asıl soru, 'akıl yürütebiliyorlar mı' ya da 'konuşabiliyorlar mı' değil, 'acı çekebiliyorlar mı' sorusudur.

Kaybettiklerim arasından en çok aklımı özlüyorum.

Madem ki hatırı yok bunca senenin, namı namert olsun geri dönenin.

Bir daha hiçbir zaman böyle bir şey göremeyecekler ve beni hiç unutmayacaklar.

Evlenirken kendinize şu soruyu sorun: Bu insanla yaşlılığımda doğru dürüst muhabbet edebilecek miyim? Çünkü evlilikteki diğer her şey geçicidir.

Dinlemeyi öğrenirsen, kötü konuşmalardan bile yararlanabilirsin.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste