Bayezid-ı Bistami Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Fars İslam alimi ve Filozof Bayezid-ı Bistami ait 10 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Bayezid-ı Bistami kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Tayfur Ebû Yezîd el-Bûstâmî mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Bayezid-ı Bistami
  • Adı: Bayezid-ı Bistami
  • Doğum: MS 804
  • Ölüm: MS 874
  • Mesleği: Fars İslam alimi ve Filozof
Bayezid-ı Bistami Kimdir Sayfası

Bu sayfada Bayezid-ı Bistami hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Bayezid-ı Bistami sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Bayezid-ı Bistami, Fars İslam alimi ve filozofu.

İslam tasavvuf geleneğinde önemli bir şahsiyettir. Doğum yeri hakkında farklı kaynaklarda farklı bilgiler yer almakla birlikte, genellikle Bistam, İran olarak kabul edilir. Kendisine "ebu yazid" lakabı verilmiştir.

Bayezid-ı Bistami, çocukluğunda İslam dinine karşı ilgi duymuş, genç yaşlarda dini eğitim almak için yola çıkmıştır. Farsça ve Arapça dillerinde derin bir bilgi birikimi elde etmiştir. Sufizm yoluna ulaşması ise Hüseyin bin Mansur el-Hallac'ın öğrencisi olmasıyla gerçekleşmiştir.

Bayezid-ı Bistami'nin fikirleri, tasavvufun doğuşu ve gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Kendisinden sonraki tasavvuf büyükleri, onun fikirlerinden etkilenmiş ve bu fikirleri daha da geliştirmişlerdir.

Bugün, Bayezid-ı Bistami'nin fikirleri ve öğretileri, tasavvufun önemli bir parçası olarak kabul edilmekte ve İslam dünyasında hala etkili olmaktadır. Onun düşünceleri, insanların kendilerini ve dünyayı anlamalarına yardımcı olmuş ve kendilerini tanımalarına, Allah'a yaklaşmalarına ve kendilerini fani bir varlık olarak kabul etmelerine yardımcı olmuştur.

Bayezid-ı Bistami'nin tasavvuf anlayışı, "fena-fillah" (Allah'a yok olmak) konusunda odaklanmaktadır. Ona göre, insanın Allah'a ulaşabilmesi için, önce nefsiyle mücadele etmesi ve "fani" olması gerekmektedir. Bu süreçte, insanın kendi varlığından tamamen kurtulması gerekmektedir. sozkimin.com Bu felsefe, daha sonra tasavvuf geleneğinde önemli bir yer edinmiştir.

Bayezid-ı Bistami, hayatı boyunca birçok öğrenci yetiştirmiş, İslam dünyasında büyük bir etki bırakmıştır. Ölüm tarihi hakkında da farklı kaynaklarda farklı bilgiler yer almakla birlikte, genellikle 874 yılında öldüğü kabul edilmektedir.

Bayezid-ı Bistami'nin kendisine ait bir eser bırakmadığı bilinmektedir. Ancak, onun fikirleri ve öğretileri, öğrencileri ve takipçileri tarafından kaydedilmiştir. Bu kayıtların birçoğu, onun öğretileri ve yaşamı hakkında bilgi vermektedir.

Bayezid-ı Bistami Sözleri 10 Adet

Aşağıdaki Bayezid-ı Bistami sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Bayezid-ı Bistami sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Kalbin temiz olduğu sürece, Allah'ın nuru içinde olacaksın.

Fani olan her şeyin ardından koşma. Sonsuz olanı ara.

Allah'ı seven, her şeyi O'nunla sever.

Senin benliğindeki en büyük düşman, senin kendinindir.

Kalbin Allah'ı anmakla doluysa, dilin onu anmaya gerek kalmaz.

Ey insan! Kendini bil ki, sen yoksan varlık da yoktur.

Allah'ın gösterdiği yoldan başka yolu olmayan bir dosta sahip olmak, ondan daha büyük bir nimet olamaz.

Fena-fillah yokluğun içinde yok olup yok olmaktır. Senin yokluğun içinde yokluğun yok olması, senden başka bir şey kalmamasıdır.

Sıfatlar dünyasında kalmak, Hakikatler dünyasında kaybolmaktır.

Arayanlar bulamaz; ama bulanlar hep arayanlardır.

Yorumlar 8 Adet

Perihan

Yasmin

[28698] numaralı söz için:
Aramadan bulunmaz. Arayanların hepside bulamaz demek Define gibi düşünün. Cok manidar bir söz.

Perihan

Nebahat Tufan

[28698] numaralı söz için:
Nasip kısmet meselesi o.

Perihan

E.ege

[28698] numaralı söz için:
@Ömer bulunca anlarsın. Sen aramaya bak; usulünce aramayı ögren en güzel insandan. -ona selam olsun-

Perihan

Ayşe

[28698] numaralı söz için:
Peki bulmak kavuşmak demek midir?

Perihan

Aişe

[28698] numaralı söz için:
Aramak var, aramak var.

Perihan

Elçin

[28698] numaralı söz için:
Bulmak için bi çaban gerekiyor çünkü.
Aramak gerekiyor bulsan da bulmasan da. Bi paradoks gibi düşün

Perihan

Ömer

[28698] numaralı söz için:
Arayanlar bulamaz ama bulanlarda hep arayalanlardır demişte sözde mademki bulamazlar nasıl oluyoda bulanlar hep onlar oluyo

Perihan

yorgun

Mevlam razı olsun sizlerden.

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste