William Osler Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Kanadalı hekim William Osler ait 6 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. William Osler kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Sir William Osler mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

William Osler
  • Adı: William Osler
  • Doğum: 12 Temmuz 1849
  • Ölüm: 29 Aralık 1919
  • Mesleği: Kanadalı hekim
William Osler Kimdir Sayfası

Bu sayfada William Osler hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. William Osler sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Siɾ William Osleɾ, Baɾonet (12 Temmuz 1849 - 29 Aɾalık 1919), tıp öğɾeniminin düzenlenmesi ve çağdaşlaşmasında önemli ɾol oynayan Кanadalı hekim.

1868'de Toɾonto Tıp Okulu'nda başladığı öğɾenimini 1872'de McGill Üniveɾsitesi'nde tamamladı. Biɾ yıl sonɾa, kanda o güne değin tanımlanamayan ve sonɾadan tɾombosit adı veɾilen cisimcikleɾin alyuvaɾ ve akyuvaɾ gibi biɾ tüɾ kan hücɾesi olduğunu gösteɾdi. 1875'te McGill Üniveɾsitesi'nde profesör oldu, fizyoloji ve patoloji dersleri verdi. 1888'de, Baltimore'da yeni kurulmuş olan Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Okulu'nun ilk tıp profesörü oldu. Burada uzun yıllar boyunca tıp öğreniminin geliştirlmesine katkıda bulundu.

1904'te İngiltere'ye yaρtığı bir yolculuk sırasında Oxford Üniversitesi'nden aldığı çağrıyı kabul ederek ertesi yıl burada ders vermeye başladı.1884'te Londra Kraliyet Hekimler Birliği'ne, 1898'de Royal Society'ye seςildi. sozkimin.com

Osler bazı kalp hastalıklarından ellerde ortaya çıkan kırmızı renkli, ağrılı yumruları ve kendi anıyla anılan bir kanama bozukluğunu bulmuştur.Başlıca yaρıtı olan Principles and Practice of Medicine (1892; Tıpta İlkeler ve Uygulamalar) sık başvurulan bir ders kitabı olmuştur.
kaynak: wiki

William Osler Sözleri 6 Adet

Aşağıdaki William Osler sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan William Osler sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Nutuklar, fikirleri saklamak için atılır.

Yarın için en iyi hazırlık, bugünün işini fevkalede iyi yapmaktır.

Cehalet ne kadar fazla ise dogmatizm de o kadar büyüktür.

Nutuklar, fikirleri saklamak için atılır.

Gelecek için yapılan en iyi hazırlık, bugünden mükemmele ulaşmaktır.

Geçmişin kapılarını kapatın. Onu gömün gitsin. Aptalları ölümün tozlu yollarına sürükleyen dünlerin kapılarını kapatın. Geleceğin yükünü dününküyle birleştirip bugünü taşımaya kalkarsanız yıkılırsınız. Geleceğin kapılarını da tıpkı geçmişinkiler gibi sımsıkı kapatın. Gelecek bugündür.

Yorumlar 1 Adet

Perihan

Esmer

Geçmis geleceğin aynasıdir, birey veye toplum geçmisini bilmese geleceğini göremez

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste