Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayan...

söz kimin

Bu sayfada Politikacı Mahmut Esat Bozkurt tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mahmut Esat Bozkurt şöyle demiştir: Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayan... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mahmut Esat Bozkurt

Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler!

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden iyidir.

Antisemitizm yahudiler hakkındaki söylentidir.

Bir insana zorla sevdiremezsin kendini, bana güven diyemezsin. O bunu hissetmiyorsa, tek bir söz söyleyebilirsin: sen bilirsin.

Bilimsel gerçekleri baltalamak için diller döken bir adamın soyundan gelmektense, alçak gönüllü ve haddini bilen bir maymunun soyundan gelmeyi tercih ederim.

Din en önemli şey değildir.

Yaşamın en büyük gizlerinden biri budur. Bugün çok kişi, insanı için için kemiren bir mantık yüzünden ölüyor. İnsan, pişmanlık duymadığı tek şeyin yaptığı yanlışlıklar olduğunu en sonunda anlıyor ama iş işten geçmiş oluyor.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste