Tüm katı insanlar gibi mizah duygusundan yoksundu....

söz kimin

Bu sayfada Avusturyalı romancı, oyun yazarı, gazeteci ve biyografi yazarı. Stefan Zweig tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Stefan Zweig şöyle demiştir: Tüm katı insanlar gibi mizah duygusundan yoksundu.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Stefan Zweig

Tüm katı insanlar gibi mizah duygusundan yoksundu.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bilir misin ne zordur severek yaşamak. Ona benimsin deyip sarılamamak. Ne zordur hep yakın hissedip aslında ondan uzak olmak.

Ulaşamayacağını bildiğin halde yürümek bir yolu, varamadığın kadar büyütürsün içindeki umudu.

Ben hiç kimseyi öldürmedim, ancak bazı ölüm ilanlarını büyük bir memnuniyetle okudum.

?'Aslan; kocaman bir sürüden sadece midesini dolduracak bir tane hayvanı alır. Kalan sürünün geçişini seyreder, dokunmaz ötekilerine. İnsan ise; en az on tanesini de yedeğe alır.'

Bunu anlamadığımı sanarak kendini oyalıyorsan, çok budalasın demektir. Tatlı sözlerle teselli bulacağımı sanıyorsan da çok aptalsın demektir. Öcümü almadan acımı içime atacağımı düşünüyorsan, bu inancını kısa zamanda boşa çıkaracağımı da bilmiş ol.

Aşklar, ovaları kaplamış olan muazzam ordulara benzer. Daha dün, bütün ihtişamı ile orada iken, bugün ararız, yerinde yeller eser.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste