Tolga Çevik Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tolga Çevik ait 16 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Tolga Çevik kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Tolga Çevik mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Tolga Çevik
  • Adı: Tolga Çevik
  • Doğum: 12 Mayıs 1974
  • Mesleği: Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Tolga Çevik Kimdir Sayfası

Bu sayfada Tolga Çevik hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Tolga Çevik sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Tolga Çevik (d. 12 Mayıs 1974, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Avrupa Yakası adlı dizide Sacit Kıral karakterini canlandırmış ve daha sonra diziden ayrılarak kendi hazırladığı Komedi Dükkanı adlı programa ağırlık vermiştir. 2014 yılı içerisinde ise Arkadaşım Hoşgeldin ile devam etmiştir.

1996 yılında Centɾal Missouɾi State Üniveɾsitesi'nin Tiyatɾo Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünden mezun olmuş ve eğitimi sıɾasında Ameɾikalı aktöɾ Robin Williams'tan eğitim almıştıɾ. sozkimin.com Ameɾika'daki eğitimini tamamladıktan sonɾa Hadi Çaman Tiyatɾosu'nda pɾofesyonel hayatına başlamıştıɾ.

BKM oyuncusu olan Çevik, genellikle BKM yaρımı film, dizi ve oyunlaɾda ɾol alıɾ. Topluluğun Bana Biɾ Şeyleɾ Oluyoɾ oyunu dışında, Yeditepe Oyunculaɾı'nın Kelebekleɾ Özgüɾdüɾ oyununda ɾol aldı.

Cem Yılmaz'ın kaɾdeşi Özge Yılmaz ile evlidiɾ. Biɾ kız (Tuna) ve biɾ eɾkek (Tan) çocuk babasıdıɾ. Komedi Dükkanı adlı pɾogɾamı TRT den sonɾa Staɾ TV'de 2010-2011 sezonunda açmıştıɾ. 15 Haziɾan 2011 taɾihinde pɾogɾam "Yolun Sonu"adlı biɾ bölüm ile noktalanmıştıɾ. Aɾkadaşım Hoşgeldin adlı Avɾupa tuɾnesini bitiɾdikten sonɾa, 31 Aɾalık 2013 den itibaɾen Кanal D'de yayınlanan Aɾkadaşım Hoşgeldin oyununa devam etmektediɾ.
kaynak: wiki

Tolga Çevik Sözleri 16 Adet

Aşağıdaki Tolga Çevik sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Tolga Çevik sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Sevgi dolu bir dünyada yaşıyorum. İstiyorum ki herkes de kendi sevgi dolu dünyasını yaratsın. Yaratsın çünkü aksi takdirde bu dünyanın kendini sevdireceği yok.

Sahnede ya ağlar gibi yaparsın ya da gerçekten ağlarsın. Ben ağlamayı seçiyorum. Gibi yaparsanız, seyirci de sizi seviyormuş gibi yapar.

Başkasının kalbini kırarken sizin ki daha çok acıyor.

Hiçbir şey ailemin önüne geçemez, dolayısıyla illa tiyatroculuk yapmak zorunda değilim. Çok sıkışırsam başka bir iş de yaparım. 'Tiyatrodan asla vazgeçmem' değil, 'Ailemden asla vazgeçmem' derim hep. Evinde huzurunuz yerindeyse zaten işinizi yapabiliyorsunuz.

Oldum dediğim an, biterim.

Avrupa Yakası'nda ben antrenmandayım, kendi maçıma Komedi Dükkanı'nda çıkıyorum.

Hayatla dalga geçemezsin.

Ben alkışı çok seviyorum. Bu hastalıktan dolayı oyunculuğa yöneldim. Bir şey yapalım da takdir edilsin derken oyuncu oluyorsun. Dolayısıyla haftada iki kez bu kadar alkışlanacağın bir iş var mıdır bilemiyorum. Oysa çocukken uçak mühendisi olmak istiyordum. Enteresan uçaklar yaratmak istiyordum. Bir gün bir şey oynadım, alkışladılar ve hayatım kaydı. Biliyorum ki, insanlar oyundan gülümseyerek çıktıktan sonra eve gidene kadar beni konuşacaklar, bu inanın bana yetiyor.

Çocuklarınıza vakit ayırın. Çünkü çocuklar sizi istiyor, parayı değil.

Kadınlar asla basit şeylere kanmaz.

Seni senin sevdiğin kadar kimse sevemez.

İnsanın asıl savaşı sabah kalktığı zaman aynada kendisiyle olduğu için, yani kime nasıl bir şey oynadığınız o zaman pek para etmiyor. Kendi kendinizle baş başa kaldığınız zaman asıl gerçek sizi tevazu dolu olmaya sürüklüyorsa bence bunun karşılığını oynamamak lazım.

10'lu yaşlar; kısa şort, beyaz Converse, kafada bandana, Michael Jackson idolüm ve sürekli dans ediyorum. 20'li yaşlarda gelecek kaygısı taşıyan dertli bir Tolga. 30'lu yaşlarsa hayatımın çok güzel bir dönemi. Şimdi hayatımın nereye gittiğini tahmin edebilir durumdayım.

Ben her aktörün mutlaka vizörden bakmayı denemesi, hatta bakmayı bilmesi gerektiğine inanıyorum. Biz aktörler; görünmeyi bu kadar seven insanlar olarak, görmeyi bilmeden işimizde başarılı olamayız.

Romantizm üzerine konuşamam; çünkü bende o gen hiç yok. Biz gülmeye odaklıyız.

Her şey daha güzel ve insanca olmalı!

Yorumlar 1 Adet

Perihan

Ece

Tolga Çevik işini çok iyi biliyor yani çok komik biri o

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste