Thomas Newcomen Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada İngiliz mucit Thomas Newcomen ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Thomas Newcomen kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Thomas Newcomen mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Thomas Newcomen
  • Adı: Thomas Newcomen
  • Doğum: 26 Şubat 1663
  • Ölüm: 5 Ağustos 1729
  • Mesleği: İngiliz mucit
Thomas Newcomen Kimdir Sayfası

Bu sayfada Thomas Newcomen hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Thomas Newcomen sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Thomas Newcomen, İngiliz bir mucitti ve vaiz.

1712'de ilk pratik yakıt yakan motor olan atmosferik motoru yaratan mucit.

İngiltere'de tüccar bir ailede doğdu ve 28 Şubat 1664'te St. Saviour Kilisesi'nde vaftiz edildi. O günlerde kömür ve kalay madenlerinde sel büyük bir sorundu. Thomas Newcomen kısa süre sonra bu tür madenlerden suyu pompalamanın yollarını geliştirmeye çalıştı. Onun demircilik işi, madencilik endüstrisi için alet tasarlama, üretme ve satma konusunda uzmanlaşmıştır.

Thomas Newcomen, yerel Baptist kilisesinde sıradan bir vaiz ve öğretim görevlisiydi. 1710'dan sonra yerel bir Baptist grubunun papazı oldu. Babası, ünlü Puritan John Flavel'i Dartmouth'a getiren bir gruptan biriydi. Daha sonra Thomas Newcomen'in Londra'daki iş bağlantılarından biri olan Edward Wallin, Southwark, Horsleydown'dan tanınmış Doktor John Gill ile bağlantıları olan başka bir Baptist vaizdi. Thomas Newcomen'in Bromsgrove'daki Baptist kilisesiyle bağlantısı, mühendisler Jonathan Hornblower Sr. ve oğlu aynı kilisede yer aldığından, buhar makinesinin yayılmasına maddi olarak yardımcı oldu.

Thomas Newcomen'in büyük başarısı, 1712 civarında geliştirdiği buhar motoruydu; Thomas Savery ve Denis Papin'in fikirlerini birleştirerek, bir demir madeninden su çıkarmak amacıyla bir buhar motoru yarattı. Thomas Newcomen'in, ataları güney Devon'da tüccar olan Savery ile zaten tanışmış olması muhtemeldir. Savery'nin ayrıca Commissioners for Sick and Hurt Seamen ile Dartmouth'a götüren bir görevi vardı. Savery, bir tür termik sifon olan bir "itfaiye motoru" tasarlamıştı; bu, içinde buharın boş bir kaba alınıp ardından yoğunlaştırılmasıydı. Bu şekilde oluşturulan vakum, madenin altındaki hazneden su emmek için kullanıldı. "İtfaiye aracı" çok etkili değildi ve yaklaşık otuz fitlik sınırlı bir derinliğin ötesinde çalışamazdı.



Thomas Newcomen, (buharın yoğunlaştığı yer) alıcı kabı Papin'in tasarımına dayanan bir piston içeren bir silindirle değiştirdi. Sudaki vakum çekme yerine pistonu aşağı çekti. Bu, büyük bir ahşap kirişin merkezi bir dayanak noktası üzerinde sallandığı bir kiriş motorunu çalıştırmak için kullanıldı. Kirişin diğer tarafında, madenin tabanındaki bir pompaya bağlı bir zincir vardı. Buhar silindiri, onu bir sonraki güç darbesi için hazırlayan buharla yeniden doldurulduğunda, pompa silindirine su çekildi ve makinelerin ağırlığı ile bir boruya yüzeye püskürtüldü. Thomas Newcomen ve ortağı John Calley, West Midlands'daki Dudley yakınlarındaki Conygree Coalworks'de bu tipteki ilk başarılı motoru yaptı. Bu motorun çalışan bir kopyası yakındaki Black Country Living Museum'da görülebilir.

Newcomen motoru, yaklaşık 75 yıl boyunca malzeme değişikliği olmadan yerini korudu ve yavaş yavaş İngiltere ve anakara Avrupa'nın daha fazla bölgesine yayıldı. İlk başta pirinç silindirler kullanıldı, ancak bunlar pahalıydı ve boyutları sınırlıydı. 1720'lerde Coalbrookdale Company tarafından öncülük edilen yeni demir döküm teknikleri, 1760'larda çapı yaklaşık 6 fit (1.8 m) olan daha büyük silindirlerin kullanılmasına izin verdi. Mekanik detayları, 1770'lerin başında bu tip birçok büyük motor yapan John Smeaton tarafından çok geliştirildi; yaptığı iyileştirmeler hızla benimsendi. 1775'e gelindiğinde yaklaşık 600 Newcomen motoru inşa edilmişti, ancak bunların çoğu o zamandan önce yıpranmış ve terk edilmiş veya değiştirilmişti.

Newcomen Engine, muhtemelen 18. yüzyılın başlarındaki mühendislik ve malzeme tekniklerinin destekleyebileceği kadar karmaşık olmasına rağmen, hiçbir şekilde verimli bir makine değildi. Buharı yoğunlaştırırken silindiri soğuttuğu için çok fazla ısı kaybedildi. Thomas Newcomen'in motoru, 1775'ten sonra, kömürün pahalı olduğu bölgelerde (özellikle Cornwall'da), buharın ayrı bir yoğunlaştırıcıda yoğunlaştırıldığı, James Watt tarafından icat edilen geliştirilmiş bir tasarımla değiştirildi. Daha iyi mühendislik teknikleriyle desteklenen Watt buhar motoru, yakıt açısından çok daha verimliydi ve James Watt ve ortağı Matthew Boulton'un tasarruf edilen yakıta göre önemli miktarda telif hakkı toplamasını sağladı.

James Watt daha sonra, hem yukarı hem de aşağı vuruşların güç vuruşları olduğu çift etkili motor da dahil olmak üzere başka iyileştirmeler yaptı. Bunlar özellikle tekstil fabrikalarını sürmek için uygundu ve bu endüstrilerde birçok Watt motor kullanıldı.

18. yüzyılda inşa edilen 2.200'den fazla motordan sadece 450'si Watt motorlardı. Watt'ın tasarımının unsurları, birçok "korsan" motora dahil edildi. sozkimin.com 1800'den sonra bile Thomas Newcomen tipi motorların yapımına devam edildi ve bunlara rutin olarak kondansatörler eklendi.

Newcomen motorlarının örnekleri, diğer yerlerin yanı sıra Londra, İngiltere'deki Bilim Müzesi'nde ve Dearborn, Michigan ABD'deki Ford Müzesi'nde bulunmaktadır.

Thomas Newcomen, 5 Ağustos 1729'da Londra, İngiltere'de öldü. 65 yaşındaydı.

23 Şubat 2012'de Royal Mail, Thomas Newcomen'in atmosferik buhar motorunu "Britons of Distinction" serisinin bir parçası olarak içeren bir pul yayınladı.
kaynak: wiki en

Thomas Newcomen Sözleri 1 Adet

Aşağıdaki Thomas Newcomen sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Thomas Newcomen sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Tarihin akışını değiştirdi. (Newcomen hakkında Michaele Niehaus)

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste