Sylvestre François Lacroix Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Fransız matematikçi Sylvestre François Lacroix ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Sylvestre François Lacroix kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Sylvestre François Lacroix mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Sylvestre François Lacroix
  • Adı: Sylvestre François Lacroix
  • Doğum: 28 Nisan 1765
  • Ölüm: 24 Mayıs 1843
  • Mesleği: Fransız matematikçi
Sylvestre François Lacroix Kimdir Sayfası

Bu sayfada Sylvestre François Lacroix hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Sylvestre François Lacroix sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Sylvestre François Lacroix, Fransız matematikçi.

Paris'te doğdu ve hala oğulları için iyi bir eğitim almayı başaran fakir bir ailede büyüdü. Sylvestre François Lacroix'in matematiğe giden yolu Robinson Crusoe romanıyla başladı. Bu ona yelkene ve dolayısıyla denizciliğe de ilgi duymasını sağladı. Bu noktada geometri ilgisini çekti ve matematiğin geri kalanı izledi. College Royale de France'da Antoine-René Mauduit ve Paris Üniversitesi'nden Collége Mazaine'de Joseph-Francois Marie ile dersler aldı. 1779'da Pierre Charles Le Monnier'in bazı ay gözlemlerini elde etti ve ay teorisinin değişkenlerini hesaplamaya başladı. Ertesi yıl Gaspard Monge'un bazı derslerini takip etti.

1782'de 17 yaşındayken Rochefort'taki École de Gardes de la Marine'de matematik öğretmeni oldu. Monge, 1795'e kadar orada öğrencilerin müfettişi ve Sylvestre François Lacroix'in müfettişiydi. Paris'e dönen Condorcet, bir Paris lisesinde eğitmeni olarak onun yerine geçmesi için Sylvestre François Lacroix'i tuttu. 1787'de École Royale Militaire de Paris'te öğretmenlik yapmaya başladı ve Marie Nicole Sophie Arcambal ile evlendi.

Besançon'da 1788'den itibaren École Royale d'Artillerie'de sınav görevlisi Pierre Simon Laplace altında dersler verdi. Besançon'daki görevlendirme, Sylvestre François Lacroix'in Paris'e döndüğü 1793 yılına kadar sürdü.

Zamanların en iyisi ve zamanların en kötüsüydü: Lavoisier, Sylvestre François Lacroix'in Jean Henri Hassenfratz ile çalıştığı bir konu olan "yeni kimya" hakkında soruşturma açmıştı. Ayrıca bulgularını iletmek için bir dergi sağlayan Societe Philomatique de Paris'e katıldı. Öte yandan Paris, Terör Saltanatının pençesindeydi. 1794'te Sylvestre François Lacroix, Kamu Eğitimi Yürütme Komitesi'nin direktörü oldu. Bu pozisyonda École Normale ve Écoles Centrales sistemini terfi ettirdi. 1795'te Ecole Centrale des Quatres-Nations'da ders verdi.



İlk cilt Traité du Calccul Différentiel et du Calcul Integral 1797'de yayınlandı. Adrien Marie Legendre, bunun "yöntemlerin seçimi, genelliği ve kanıtların titizliği ile dikkat çekeceğini" öngördü. Geriye dönüp bakıldığında Ivor Grattan Guinness şunları gözlemledi:

Traite, o zaman için türünün açık ara en kapsamlı eseridir. sozkimin.com Dolaşımının kapsamı bilinmemektedir ve çok büyük olmayabilir... Ancak, zamanının diğer herhangi bir incelemesi kadar iyi bilinir ve kesinlikle diğerlerinden daha fazla okunmaya değer, özellikle yeni nesil için.

1799'da Ecole Polytechnique'de analiz profesörü oldu.

Sylvestre François Lacroix, Louis Gabriel Michaud tarafından derlenen Biographie Universalle'e katkıda bulunan en az 17 biyografinin yazarıydı.

1809'da Faculté des Sciences de Paris'e kabul edildi.

Ayrıca 1809'da Ecole Polytechnique'de profesör oldu, Joseph Louis Lagrange'ın koltuğunu doldurdu.

1812'de Collège de France'da ders vermeye başladı ve 1815'te matematik başkanlığına atandı.

1810, 1814 ve 1819'da Traité du Calcul Différentiel et du Calcul Integral'in ikinci baskısı üç cilt halinde yayınlandığında, Sylvestre François Lacroix metni yeniledi:

Yeni yüzyılda yapılan ilerlemelerin çoğunu kaydeden yeni malzeme, uzun bir 'Düzeltmeler ve eklemeler' listesi ve muhteşem bir 'İçindekiler' ile tamamlanan metin boyunca tanıtıldı. Ayrıca eserin yapısı, özellikle seriler ve farklılıklar üzerine olan üçüncü ciltte biraz değişmiştir. Ancak genel izlenim, hesabın ana akımlarının ve yönlerinin herhangi bir önemli şekilde değiştirilmek yerine büyütülmüş ve zenginleştirilmiş olduğu yönündedir.

Sylvestre François Lacroix kariyeri boyunca matematik alanında çok sayıda önemli ders kitabı üretti. Bu kitapların İngilizceye tercümeleri İngiliz üniversitelerinde kullanılmış ve kitaplar yaklaşık 50 yıl boyunca dolaşımda kalmıştır.

1812'de Charles Babbage, Diferansiyel ve İntegral Analizin çevirisi için The Analytical Society'yi kurdu ve kitap 1816'da George Peacock tarafından İngilizce'ye çevrildi.

Ay'daki Lacroix krateri onun anısı için seçildi.
kaynak: wiki

Sylvestre François Lacroix Sözleri 1 Adet

Aşağıdaki Sylvestre François Lacroix sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Sylvestre François Lacroix sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Yeni yüzyılda yapılan ilerlemelerin çoğunu kaydeden yeni malzeme, uzun bir 'Düzeltmeler ve eklemeler' listesi ve muhteşem bir 'İçindekiler' ile tamamlanan metin boyunca tanıtıldı.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste