Şu karıncaların, böceklerin ve öteki bay böcekgillerin ciddiyeti yok mu, beni...

söz kimin

Bu sayfada Rus şair, yazar, oyun yazarı, çevirmen Ivan Turgenyev tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Ivan Turgenyev şöyle demiştir: Şu karıncaların, böceklerin ve öteki bay böcekgillerin ciddiyeti yok mu, beni... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Ivan Turgenyev

Şu karıncaların, böceklerin ve öteki bay böcekgillerin ciddiyeti yok mu, beni dünyada en çok şaşırtan budur. Öyle tumturaklı bir tavırla koşturup duruyorlar ki, sanki bir önemi var yaşamlarının! Düşünün bir; varlıkların en yücesi, kralı olan insanoğlu onlara bakmaya zaman buluyor ama, bu onların umurunda bile değil. Sonra, herhangi bir sivrisinek, bu en yüce varlığın burnuna konuyor ve onu yiyecek olarak kullanıyor. Bu, onur kırıcı bir şey. Bu açıdan bakarsak, böceklerin yaşamı bizimkinden niye daha kötü olsun? Biz kendimizde, kurum satmaya hak görürken, onlar niye bu hakkı görmesinler kendilerinde?

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dostun biri sana kötülük ederse, şöyle de: bana ettiğini sana bağışlıyorum; ama kendine ettiğini, onu nasıl bağışlarım?

İnsanları tarafsız gözlemle, her zaman konuşmaktan çok dinle, gerektiği yerde sus, bilmediğini bilen gibi yapandan uzak dur, sen bilirken susma, bilmezken konuşma, bilgiyi elde etmek seni mutlu edecektir. Asil insan bunu uygular.

Ben mükemmel değilim, ama mükemmelliği kovalayan biriyim.

Hoca, ders, kitap yararsızdır demiyorum. Yararlıdır. Ama hoca, kitap ya da ders, öğrenciye ancak yol gösterebilir, öğrencinin konuyu anlamasını sağlamaz.

Birisi bir kahvede beni beklesin, yalnız beni beklesin. Orta şekerli bir kahve söylesin ikimize de. Mesela o kahve hiç bitmesin.

Ailenin, günde en az bir öğün hep birlikte masaya oturamayacak kadar meşgul olmasına izin verme.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste