Şişede durduğu gibi durmaz ki kafir, tutar insana insanları sevdirir, kimi de...

söz kimin

Bu sayfada Türk şair Can Yücel tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Can Yücel şöyle demiştir: Şişede durduğu gibi durmaz ki kafir, tutar insana insanları sevdirir, kimi de... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Can Yücel

Şişede durduğu gibi durmaz ki kafir, tutar insana insanları sevdirir, kimi de tutamağı tutar, tutar insanı insanlardan bezdirir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Başarılarımızdan değil, başarısızlıklarımızdan ders alırız!

İlk olarak kimin çalışmaya başladığı arasında bir fark yoktur; başarıyı başaran kişi ilktir.

Böyle bir elektronun tüm titreşim hareketleri, bölünmüş olarak ortaya çıkabilir ve tersine dönen bu yönde dik olan iki dairesel salınım olarak düşünülür.

İntihar haramdı, biz de yüzümüzü astık.

Cehennemi hayal edin: acı çığlıklar, kan nehirleri, iç organlar ve kan, parçalanmış vücut kısımları ve hala canlıyken hisleri taşlaşmış sadistler tarafından kesilip parçalanan canlılar. Mezbahaların dünyasına hoş geldiniz; ama uyaralım: her şey hayal ettiğinizden çok daha kötü. Sistem maksimum hız ve maksimum yeterlik peşindedir, burada amaç hayvanlara, işçilere ya da halkın sağlığına önem vermek değil, kazanç elde etmektir. Mezbahalardaki hayvanlar bilinçleri yerindeyken zincire asılır, burun ya da anüslerinden kancalara takılır, yukarı kaldırılır, kanı akıtılır, parçalara ayrılır, derileri sökülür, kaynar suya atılırlar. Hayvanlar ölmeden önce mezbahanın içinde yarım millik bir yol gider, on dakikalık elektriktro şok verilir, dövülür ve nihayetinde tamamen ölmeden de adım adım parçalara ayrılırlar.

Sadelik sonuncusudur. Biri çok sayıda nota ve daha fazla not çaldıktan sonra sanatın taçlandıran ödülü olarak ortaya çıkan sadeliktir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste