Sıradan insanlar yaşamın gizlerinin kendilerine kapanmasına göz yumarlar, bun...

söz kimin

Bu sayfada modern dünya edebiyatının ikonik ve özgün yazarlarından Franz Kafka tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Franz Kafka şöyle demiştir: Sıradan insanlar yaşamın gizlerinin kendilerine kapanmasına göz yumarlar, bun... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Franz Kafka

Sıradan insanlar yaşamın gizlerinin kendilerine kapanmasına göz yumarlar, bunu yanında az sayıda bir kesim insan yaşamının gizemini ortaya çıkarmak için kendi içinde yoğun mücadelelere girişir. Bu bazen sanatın etkisiyle gerçekleşirdi özellikle edebiyat sanatının etkisiyle. Edebiyat, tutkuları ve beyni beraberce en yoğun şekilde inceleyebilen sanat dalıydı.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İnsan, istediği an özgür olur.

Bir çok yarın bilirim! Biri Dün'dü mesela.

Tek noktaları sevmedim hiç. Benim için sadece üç nokta vardır. Çünkü tek nokta son'u, üç nokta sönüsüzlüğü anlatır ..

Ben artık gönül kepengimi ... KAPATACAĞIM Olur olmaz kişilere yüreğimi ... AÇMAYACAĞIM Beni üzen kıran herkesi hayatımdan ... ÇIKARACAĞIM Duygularımı daha tasarruflu Sevgiyi hak edenler için ... HARCAYACAĞIM

Bazıları dini bağlılıklarının kendilerini tefekkürden azade kıldığına inanırlar.

Baylar, korkunuzu, telaşınızı anlıyoruz. Bugün otlandığınız toprakları, fabrikaları madenleri korumak için her türlü vahşete hazırsınız. Ama bilmelisiniz ki, korkunun ecele faydası yoktur ve hiçbir vahşet bizi haklı davamızdan caydıramayacaktır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste