Sen benim gönlümde oldukça Yemen'de de olsan benim yanımdasın. Eğer sen benim...

söz kimin

Bu sayfada Şair, düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mevlana şöyle demiştir: Sen benim gönlümde oldukça Yemen'de de olsan benim yanımdasın. Eğer sen benim... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mevlana

Sen benim gönlümde oldukça Yemen'de de olsan benim yanımdasın. Eğer sen benim gönlümde değilsen yanımda da olsan Yemen'de sayılırsın.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Yabancılaşma, çağdaş insanın en büyük acısıdır. Asıl trajik olan ise insanların yalnızca birbirlerinden ayrıyken değil, birlikte iken bile birbirlerine yabancılaşmalarıdır.

İlk olarak, gerçekleri incelemek, gözlemlerin sayısını çoğaltmak ve daha sonra, belirli bir fenomen sınıfını yöneten belirli yasaları ayırt etmek için onları birbirine bağlayan formüller aramak gerekir.

Yalnız olduğunu en çok, ?yalnız değilsin' dediklerinde hissedersin.

Hepimizin içinde adını koyamadığımız bir şey var, işte bizi biz yapan o.

İnsanlar kendi sahip olduğu zekayı, kaosa karşı bir düzen oluşturmak amacıyla kullanabilirler. Zeka sadece bilimsel sorun çözme amacı için değil, aynı zamanda insanlar arasında anlaşmayı sağlamak ve devam ettirmek için de önemlidir.

Gençlik kolay mutluluklar için parlak bir çağdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste