Selim İleri Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar ve dizi film oyuncusu Selim İleri ait 16 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Selim İleri kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Selim İleri mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Selim İleri
  • Adı: Selim İleri
  • Doğum: 30 Nisan 1949
  • Mesleği: Türk yazar ve dizi film oyuncusu
Selim İleri Kimdir Sayfası

Bu sayfada Selim İleri hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Selim İleri sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Selim İleri (d. 30 Nisan 1949, İstanbul), Türk yazar ve dizi film oyuncusu.

Bilim adamı Profesör Hilmi İleri'nin oğludur.Lise hayatına Galatasaray Lisesinde başlamış sonra Atatürk Erkek Lisesine geçmiştir. 1968 yılında Atatürk Erkek Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini yarıda bıraktı. 19 yaşında Cumartesi Yalnızlığı isimli ilk öykü kitabı yayınlandı. İlk yazısını 1967 yılında, Yeni Ufuklar dergisinde yayımladı. sozkimin.com

1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Romanlaɾında ve öyküleɾinde biɾeyin zengin iç dünyasını başaɾıyla yansıtabilen yazaɾ,ilk eseɾleɾinde biɾeyleɾ aɾasındaki iletişimsizlikleɾi de ön plana çıkaɾıɾ.

Yıllaɾca, Cumhuɾiyet gazetesinin kültüɾ-sanat sayfasında, "Yazı Odası" köşesinde makaleleɾ yazmıştıɾ. Radyo ve televizyonlaɾa biɾçok pɾogɾam yaρan yazaɾ, 2008'in yaɾısında başlayan pɾogɾamı "Selim İleɾi'nin Not Defteɾinden"i de sunuyoɾ. Heɾ pazaɾ canlı olaɾak yayımlanan pɾogɾamı, TRT-2 sunuyoɾ. Ayɾıca 2008 yılından beɾi Zaman Gazetesi'nin Cumaɾtesi ekinde İstanbul'la ilgili yazılaɾ kaleme almaktadıɾ.
kaynak: wiki

Selim İleri Sözleri 16 Adet

Aşağıdaki Selim İleri sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Selim İleri sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Ancak zaaflarımızı seven bizi hakkı ile sever, meziyetlerimizi zaten herkes kabul eder.

Sıradan insanların hepsi birer diktatör özlemiyle yanıp tutuşur.

Hikayelerinizde mazi var. Biliyor musunuz, insan maziye geri dönebileceğini sanıyor.

Ruhum yaralansın isterim. Ruhu yaralı insanlar, hakikatin acılığını hissedenlerdir.

Sıradan insanların hepsi bir diktatör özlemiyle yanıp tutuşur.

Yokluğumdan duyduğum korkuyu yenmek için ne yaptım bilir misiniz; boyuna yazdım, gece gündüz oturup yazdım, ölesiye yazdım.

Hayat gerçekliğini, hayattan esinlendiğini yazının gerçekliğine dönüştürürken çektiğin sıkıntıdan habersiz, nasıl da yapmacıklıdır! Kelimeler yetersiz, isimler sırıtkan asıl hayattakiler sırıtmazken, sudan çıkmış çakıl taşlarıymışçasına söner gider hepsi. Yazmak kapkara bir yalnızlıktır.

İnsanoğlu alışkanlıklarından bir türlü sıyrılamıyor. Yeni bir hayatı bu yüzden pek az kişi özlemekte. Çok acı çekiyoruz; ama farkında değiliz. Yeni bir hayat gerekiyor, yeni bir insan kalabalığı, yeni bir toplum.

Ancak zaaflarımızı seven bizi hakkıyla sever. Meziyetlerimizi herkes, zaten kabul eder.

Yıllara dönüp bakınca herkes pişmanlık duyar.

Yaratıcı insan, sürüden ayırt edilemeyecek milyonlarca insanın hayatlarındaki körlüğü, gerçekliği göremeyişi yırtan 'trajik' kişidir. Trajik insanın yazgısı, gelecek zamanlara söylemektir.

Nasıl olursa olsun, cinsel hayatı küçümseme, onu ayıp kavramıyla lekeleme, hayatın kendisine karşı işlenmiş bir suçtur.

Anılar bir daha yaşanılamayacak kopkoyu kan lekeleridir; bir daha da çözülmezler, akmazlar, kuruyup pıhtılaştıkça pul pul dökülürler.

İnsan sevdiğini sanır; ama sevgi, aşk diye bir şey yoktur. Hepsi cinsel ihtiyaçlarımızın giderilmesinden ibarettir.

Sürü insanı yerleşik ahlakla yetinir. Kendisinden önce yapılmış değerlendirmeleri, kalıpları bir türlü aşamaz; aşmak isteğini aklına bile getiremez.

Umut ile bekleyiş aynı şey değildir. Umutta bekleyiş, beklenti vardır ama, her bekleyiş umutlu değildir.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste