Sam Harris Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada ABD'li nörolog, filozof ve yazar Sam Harris ait 32 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Sam Harris kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Sam Harris mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Sam Harris
  • Adı: Sam Harris
  • Doğum: 9 Nisan 1967
  • Mesleği: ABD'li nörolog, filozof ve yazar
Sam Harris Kimdir Sayfası

Bu sayfada Sam Harris hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Sam Harris sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Sam Harris, Amerikalı bir yazar, filozof, nörobilimci ve podcast sunucusudur.

Sam Harris, özellikle din, bilim, ahlak ve bilinç konularındaki görüşleriyle tanınır. 9 Nisan 1967 doğumlu olan Sam Harris, Stanford Üniversitesi'nden nöroloji alanında lisansüstü eğitim aldı. Ayrıca doktora derecesine sahip ve nörobilim alanında çalışmalar yapmıştır.

Sam Harris'in en bilinen eserlerinden biri "The End of Faith" (İnanç Sonu) adlı kitabıdır. Bu kitap, dinin eleştirisini ve dini inançların olumsuz etkilerini tartışır. Ayrıca, "Letter to a Christian Nation" (Bir Hristiyan Ulusa Mektup) gibi eserleri de dini görüşlerini açıklamak ve tartışmak için kaleme almıştır.

Sam Harris ayrıca bilinç, ahlak ve özgür irade gibi konuları da ele alan Uyanış: Dinsel Olmadan Spiritüellik Rehberi adlı bir kitap yazmıştır. Bu eserde, zihinsel farkındalık, meditasyon ve bilinç hali gibi konuları ele alarak bunları dinsel olmayan bir çerçevede değerlendirir.

Sam Harris'in Making Sense adlı popüler bir podcasti vardır. Podcastinde, genellikle konuklarını davet eder ve din, bilim, felsefe, siyaset gibi çeşitli konuları tartışır.

Sam Harris, düşünceleri ve görüşleri nedeniyle zaman zaman tartışmalara yol açmıştır. Bazıları onun eleştirel düşünceye ve dini inançları sorgulamaya teşvik edici yaklaşımını takdir ederken, bazıları da görüşlerini aşırı bulabilir veya eleştirebilir.

Sam Harris Sözleri 32 Adet

Aşağıdaki Sam Harris sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Sam Harris sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Dindarlar Tanrı'nın etek boylarıyla ilgilendiğine inanmakta serbest olmalı mı gerçekten?

Eğer turumuz kendini savaşlar aracılığıyla yök edecekse, bu, yıldızlarda değil, kitaplarımızda yazdığı için böyle olacak gibi duruyor. 'Tanrı', 'cennet', 'günah' sözcükleriyle şimdi yaptığımız her şey, geleceğimizi belirliyor.

Din, hiçbir insanın emin olmasının mümkün olmadığı şeyler hakkında eminmiş gibi davranmanın saygıdeğer bir davranış kabul edildiği tek tartışma alanıdır.

Dini savunma şöyledir: Yazı gelirse inanç kazanır, tura gelirse mantık kaybeder.

Aynı zamanda inancın da sonu olacaktır.

Tanrının varlığıyla çelişkili olduğundan, bu dürtü, dinin tarihinden çok mantığıyla ilgilidir.

Tanrı'nın pencerenize çarpan yağmur damlaları yoluyla, Mors alfabesi kullanarak sizinle iletişim kurduğuna inanmanız ise akıl hastalığının göstergesidir.

Dünyayla ilgili inandığımızı sandığımız birçok şeye, ona inandığımızı söyleyene kadar inanmıyor olabiliriz.

Din kimseye destek olmaz. Dinin kendisinin desteklenmesi gerekir, daimi bir dilencidir. Diğerlerinin çalışmaları sayesinde var olur ve kendisine bağışta bulunan kişileri destekliyormuş gibi davranacak kadar kibirlidir.

Bilgeler, sıradan bir insanın 'ben' dedikleri şeyden sıyrıldığı takdirde evrenin geri kalanından ayrı oldukları hissini giderebileceklerinin binlerce yıldır farkındaydı.

Ateistlerin orgazma ulaşırken adını haykıracakları kimseleri yoktur.

Dini inançlarını beslemekten beyni bilimsel gerçeklere aç kalmış insanlar var...

Uzaktan bakıldığında, teması yitiriş olan dev bir gösteriden başka bir şey değil bu hayat.

Dini Hikayeler insanların hayatına anlam katabilir ama bazı anlamlar açıkça yanlış ve bölücüdür.

Yalanlar başka yalanları doğurur.

Bir felaketin ardından hayatta kalanlar için, şefkatli bir tanrı tarafından affedildiklerine, aynı tanrının beşiklerde bebekleri boğduğunu bile bile inanmanın ahlaki açıdan ne denli sorgulanabilir olduğunun yalnızca ateistler farkındadır.

Şüpheye yer bırakmayan yegane seyden şüphe ediyoruz.

Dürüstlük, başkalarına verebileceğimiz bir armağandır; aynı zamanda bir güç kaynağı ve yalınlık aracıdır.

İyi veya kötü her şeyin değişerek yok olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünya sanki bizi sırf canı istediğinde midesine indirmek için yaşatıyor. Anne babalar çocuklarını, çocuklar anne babalarını yitiriyor.

İnsan zihni, ruhsal deneyimlere meyıllı olmakla beraber, bu meylimizi doyurmak için yeterli kanıt bulunmayan şeylere inanmak zorunda değiliz.

Yalan her yerde ve birçok insan, yalansız bir hayatın neye benzeyeceğini bile akıllarından geçiremiyorlar.

Kendinizi demir çağından kalma peri masallarıyla kandırmanıza gerek yok.

Ateist, gerçeklikle azıcık irtibat kurarak komşularının fantezi yaşamlarıyla irtibatı epeyce koparmış olur.

Yalancının en büyük sorunlarından biri, yalanlarını aklında tutmak zorunda olmasıdır.

Kişinin inancı sahip olduğu kanıtlarla doğru orantılı olmalıdır.

Çok azımız katıl ya da hırsızız, ama hepimiz yalan söylemişizdir.

Ölüm olmasaydı, inanç temelli dinin etkisi yok denecek kadar az olurdu. Belli ki ölüm gerçeği bize dayanılmaz geliyor, inanç ise mezara girdikten sonra daha iyi bir hayata kavuşacağımız umudundan besleniyor.

Dürüstlük en iyi politikadır.

Bunun sorumlusu kim acaba? Aşırı dinci Müslümanlar Batı kültüründen ithal edilen şeylerin, karılarını ve çocuklarını Tanrı'dan uzaklaştırdığına eminler.

Akıl bir düşünce demetidir. Düşünceler düşünen var olduğu için yükselir. Düşünen egodur. Ego arandığı taktirde otomatik olarak yol açılacaktır.

Mantığı önemsemeyen insanlara , mantığın önemini göstermek için mantıklı bir argüman sunabilir misiniz?

Nasıl fiziği Hristiyanlar keşfettiği halde Hristiyan Fiziği diye bir kavram yoksa, ve nasıl matematiği Müslümanlar keşfettiği halde Müslüman matematiği diye bir kavram yoksa, Hristiyan ve Müslüman Ahlakı diye bir kavram da yoktur. Keşfetmemiz gereken, insanlığın refahına ilişkin gerçek soruları yanıtlayan verilerdir. Bunu yaparken kullanmamız gereken tek araç samimiyetle ve dürüstçe yapılan bilimsel araştırmalardır. Ve eğer dinler, evrendeki herhangi bir konuda haklı çıkarsa bu tamamen şans eseridir.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste