Bu sayfada Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ait 6 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Sabih Kanadoğlu kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Sabih Kanadoğlu mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Sabih Kanadoğlu hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Sabih Kanadoğlu sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Sabih Кanadoğlu, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Кabataş Erkek Lisesi'ni bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1959 yılında mezun olmuştur.
Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlamış; sırasıyla Orhaneli ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Bingöl Sulh Hakimliği, Tokat ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İzmir Ceza Hakimliği ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları görevlerinde bulunmuştur.
19 Temmuz 1984 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seςilmiştir. Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca; ilki 26 Aralık 1994 tarihinde, ikincisi de 28 Aralık 1998 tarihinde olmak üzere iki kez Yargıtay Onbirinci Ceza Dairesi Başkanlığına seςilmiştir. sozkimin.com Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar. arasından 21 Ocak 2001 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seςilmiştir. 20 Mayıs 2003 tarihinde yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrılmıştır.
26 Mayıs 2012 tarihinde Türk Hukuk Kurumu Başkanlığına seςilmiştir.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Hukuku, Alaturka Demokrasi ve Unuttuk adlı üç eseri ve çeşitli yerlerde yayımlanmış makaleleri vardır.
kaynak: wiki
Aşağıdaki Sabih Kanadoğlu sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Sabih Kanadoğlu sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Tekel işçilerinin karşılaştığı olay sosyal bir devlet halinden çıktığımızın göstergesidir.
Laiklik ilkesi tehlikenin de ötesinde tehdit altındadır.
1982 anayasının savunulacak bir tarafı olduğunu ben de söylemiyorum. Daha laik daha demokrat bir anayasaya herkes evet der.
Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni dış destekli 'llımlı İslam cumhuriyeti'ne dönüştürme gayretleri aralıksız sürdürülmektedir.
Atatürk İlke ve Devrimleri bugün de, gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yol göstericisidir.
Anayasa değişiklikleri anayasanın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez maddelerine aykırı bir durum yaratmamalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölmek parçalamak yıkmak isteyenler hangi siyasetçi oluşturmaktadırlar bölücü terör örgütü ve yandaşları kimlerdir madem bir şey söyleyecek bunlara da cevap versin