Bu sayfada Alman matematikçi Richard Dedekind ait 8 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Richard Dedekind kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Julius Wilhelm Richard Dedekind mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Richard Dedekind hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Richard Dedekind sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Richard Dedekind, Alman matematikçi. 1831 yılında Braunschweig, Almanya'da doğdu ve 1916 yılında öldü. Matematikçi, felsefeci ve akademisyen olarak tanındı.
En iyi bilinen katkısı, Dedekind kesimi kavramı aracılığıyla reel sayıların tanımıdır. Ayrıca modern küme teorisi ve Mantıkçılık' olarak bilinen matematik felsefesi'nin gelişiminde öncü olarak kabul edilir.
Carl Friedrich Gauss, çoğunlukla ilkokul düzeyinde olmasına rağmen hâlâ öğretmenlik yapıyordu ve Richard Dedekind onun son öğrencisi oldu.
Richard Dedekind, ilk öğrenimini yerel okullarda aldıktan sonra, Göttingen Üniversitesi'nde matematik ve doğa bilimleri okudu. Bu süre boyunca Bernhard Riemann gibi ünlü matematikçilerle de tanıştı. Richard Dedekind doktorasını 1852'de Über die Theorie der Eulerschen Integrale ("Euler integralleri Teorisi Üzerine") (Leonhard Euler) başlıklı teziyle aldı.
Richard Dedekind, olasılık ve geometri üzerine dersler vererek Privatdozent olarak öğretmenlik yapmak üzere Göttingen'e döndü. Lejeune Dirichlet ile bir süre çalıştı ve iyi arkadaş oldular. Matematik bilgisindeki kalıcı zayıflıklar nedeniyle, eliptik ve abelyen fonksiyonlar üzerinde çalıştı. Yine de Göttingen'de Galois teorisi (Evariste Galois) ile ilgili konferans veren ilk kişiydi.
Aşağıdaki Richard Dedekind sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Richard Dedekind sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Matematik, hayal gücümüzü kullanarak gerçek dünyadaki problemleri çözmemizi sağlar.
Matematiksel fikirler, doğanın her yerinde bulunur ve matematiksel teoremler, evrenin yasalarıdır.
Matematiksel düşünce, insan zihninin en yüksek yeteneklerinden biridir.
Matematik, hiçbir zaman tamamlanmış değildir, ancak sonsuz bir yolculuktur.
Matematiksel düşünce, sonsuzun anlaşılmasına olanak sağlar.
Matematiksel düşünceler, nesnelerin kendilerine değil, nesnelerin arasındaki ilişkilere odaklanır.
Matematiksel düşünceler doğada bulunan şeyler değil, zihindeki yaratımlardır.
Gerçekler matematiksel düşüncelerde mevcuttur ve orada kalıcı olarak yerleşirler.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!