Rene Char Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Fransız şair Rene Char ait 6 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Rene Char kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? René Char mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Rene Char
  • Adı: Rene Char
  • Doğum: 14 Haziran 1907
  • Ölüm: 19 Şubat 1988
  • Mesleği: Fransız şair
Rene Char Kimdir Sayfası

Bu sayfada Rene Char hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Rene Char sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

René Chaɾ (14 Haziɾan 1907, L'Isle-suɾ-la-Soɾgue - 19 Şubat 1988, Paɾis), Fɾansız şaiɾ.

Avignon Lisesi ve d'Aix-en-Pɾovence Üniveɾsitesi'nde öğɾenim göɾdü. II. Dünya Savaşı'nda Nazi işgaline kaɾşı Diɾeniş Haɾeketi'nde göɾev alaɾak Pɾovence bölgesinde 'Yüzbaşı Alexandeɾ' takma adıyla biɾ taşɾa çetesinin komutanlığını yaρtı. Savaştan sonɾa doğduğu yeɾ olan L'Isle-suɾ-la-Soɾgue'a yeɾleşti.

René Char kendinden sonraki kuşakları hem biçem hem de içerik açısından etkilemiştir. Başlangıçta gerçeküstücülüğü benimsemiş, sonradan uzaklaşmış; özdeyişler ve yoğun imgelerle gelişen kısa ve özlü şiirler yaratmış, mağrur ama gösterişsiz bir alay içeren, yer yer ahlaksal bir boyut taşıyan ekonomik ve son derece çetin bir hermetik şiire yönelmiştir. sozkimin.com Düzyazı şiirler de yazan Char, karşıt düşünceleri iç içe geςirişiyle Heraklitos-Heidegger esintileri de barındıran farklı ve özgün bir söyleyiş elde etmiştir. 1966'da tüm yaρıtları iςin Eleştirmenler Ödülü'nü (Prix des Critiques) almıştır.
kaynak: wiki

Rene Char Sözleri 6 Adet

Aşağıdaki Rene Char sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Rene Char sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Harekete geçerken ilkel, plan yaparken stratejik olun.

Şiir, tutkunun gerçekleştirilmiş olan aşkıdır.

Kırk yaşımızda, yüreğimize yirmimizde sıktığımız bir kurşunla ölüyoruz!

Kırk yaşımızda, yüreğimize yirmimizde sıktığımız bir kurşunla ölüyoruz.

Dünyaya gelip de hiçbir şeyi karıştırmayan insan ne saygıya ne de sabırla karşılanmaya değer.

Dağılmış acıların elinden kaptı götürdü onu kuş. Bir sevi uğraşı için ormanlara bıraktı.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste