Bu sayfada Rus yazar, gazeteci, ezoterik, filozof Peter Demianovich Ouspensky ait 23 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Peter Demianovich Ouspensky kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Peter Demianovich Ouspensky mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Peter Demianovich Ouspensky hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Peter Demianovich Ouspensky sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Gurdjieff''in, çağdaş düşünürlerden Ouspensky, aldoux Husley ve Rene Daumal üzerinde önemli etkileri olmuştur. Bir Zig-Zag Grubu mensubu olan ünlü paraρsikolog 'Peter (Piotr) Demianovich Ouspensky'(1878-1947), Gurdjieff'in öğretilerini, 'In Search of Miraculous' (Mucize arayışı) ve 'The Fourth Way' (Dördüncü Yol) isimli kitaρlarında ayrıntılı olarak anlatmıştır (K108, D66, S80). Ouspensky'nin, zaman konusundaki ilginç görüşleri, aiberg'in kitaρlarında anlatılanlarla uyumludur. Bu nedenle Ouspensky'nin görüşlerinden kısaca söz etmek istiyoruz (K107, D66):
Ouspensky'e göre, 'Zaman mevcut değildir. Her şey hep mevcuttur ve sadece tek bir ebedi 'şimdiki zaman' (eternal now) vardır; ancak zayıf ve sınırlı olan insan aklı bunu hiç bir zaman kavrayamaz ve tasavvur edemez. Gerçek Dünya, bir sonsuz ihtimaller dünyasıdır. Zihnimiz, ihtimallerin gelişimini hep tek bir yönde izler. Fakat, aslında her an, çok sayıda ihtimali kaρsar. Bunların hepsi de gerçekleşir. ama, biz bunları göremeyiz ve bilemeyiz. ancak, şimdiki anın, bir sonraki anın ve böylece tüm anların 'ihtimallerinin' gerçekleşmesini tahayyül ettiğimiz takdirde, iςinde bulunduğumuz Dünya'nın sonsuz bir şekilde büyüdüğünü ve o ana kadar bildiğimiz yavan ve sınırlı Dünya'ya hiç benzemediğini hissedeceğiz. Bu sonsuz çeşitliliği tahayyül ettiğimizde, sonsuzluğun 'tadına' varacak ve zaman sorununa dünyasal ölçülerle yaklaşmanın ne kadar yetersiz ve imkansız olduğunu anlayacağız. Her an ortaya çıkan tüm ihtimallerin gerçekleşmesi iςin, bütün yönlerde yol alan sonsuz bir zaman zenginliğinin gerekli olduğunu anlayacağız.'
Aşağıdaki Peter Demianovich Ouspensky sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Peter Demianovich Ouspensky sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Her zaman bilme ya da bilgiye sahip olmakla, anlayışı karıştırdınız. Ama, bilmek ve anlamak, oldukça farklı iki şeydir ve ikisini ayırmayı öğrenmeniz gerekir.
Birlik, içsel çatışmanın bir sonucu değildir; ama içsel çatışmanın farkına varılmasının ve bu çatışmayla mücadelenin sonucudur.
İnsanın mevcut halinin en önemli özelliklerinden biri, kendini bilmemesidir.
Bir insan kendi üzerinde çalışmaya başladıktan sonra kendinde hoşuna gitmeyen bir şey keşfettiğinde bunu değiştiremeyeceğini anlamalıdır. Çalışmak ve değişim sağlamak farklıdır. Bununla birlikte çalışma yapmak, gelecekte değişim sağlama ihtimaline yönelik atılmış ilk adımdır. Ve başlangıçta insan, tüm çalışmasının uzun bir süre sadece etüt etmekten oluşacağını idrak etmelidir.
Geleneğimiz Adem'in soyu ruhlarını tekrar edinene, ve bizden kurtulana kadar devam edecek.
Eski nağme ve motiflere öyle alışmışız ki, uzun zaman önce yeni bir şey olabileceğini ümit etmekten ve inanmaktan vazgeçtik.
Doğal olarak insan, bu çalışmaya başlamayacak ve kendinin şuurunda olma, tek oluş ya da bireysellik, sürekli benlik ve irade gibi bununla ilişkili olan her şeye sahip olmadığına ikna olana kadar: bunun gerekli olduğunu düşünmeyecektir.
Kötü yapılmış bir şeyi fark etmemizde bir parça gerçeklik olabilir, ama bizim daha iyisini yapabileceğimize inanmamız, tam bir yanılsamadır.
Bu sistem kitaplardan öğrenilemez - bir okul gereklidir.
Bizim temel fikrimiz, bildiğimiz haliyle insanın tamamlanmış bir varlık olmadığıdır; doğa insanı belirli bir noktaya kadar geliştirir ve sonra ya kendi araç ve çabalarıyla daha fazla gelişmesi, ya doğduğu seviyede yaşaması ve ölmesi, ya da dejenere olup, gelişme kapasitesini kaybetmesi için serbest bırakır.
Ahlaktan daha gaddar bir zulüm yoktur. Her şey ona kurban edilir.
Sana tek bir şey söyleyebilirim, yeni bir şekilde düşünmeyi öğren.
Yedi kanunu, hangi anda ve nasıl yapacağınızı bilirseniz, bir oktava ek bir 'şok' verebileceğinizi ve çizgiyi düz tutabileceğinizi açıklar. İnsan faaliyetlerinde, kişilerin bir şey yapmaya başladıklarını ve bir zaman sonra nasıl oldukça farklı bir şey yap
Birçok kişi için başlıca güçlüğün, daha önce gerçekten hiç duymadıkları yeni şeyleri dinlediklerini fark etmeleri olduğunu gördüm.
acı çekmek, kendi başına bir şey kazandırmaz; ama eğer insan acıyla bağlantılı olarak kendisini hatırlarsa, bu büyük bir güç olabilir.
Gerçeği bilemeyiz, fakat biliyormuş gibi yapabiliriz. Ve bu, yalan söylemedir. Yalan, tüm hayatımızı doldurur. İnsanlar, her şeyi biliyormuş gibi yaparlar: Tanrı, gelecek yaşam, Evren, insanın kökeni, evrim ve her şey hakkında yalan söylerler; fakat aslında kendileri hakkında bile hiçbir şey bilmezler.
Bilerek sessiz kalmak bir insanın kendine uygulayabileceği en ağır disiplin olabilir.
Kişilik, günlük dilde 'şuurlu' veya 'şuursuz' olarak, bir ya da bir başka yolla öğrenilen tüm şeylerdir. Genel olarak 'şuursuz öğrenme' demek, kişiliğin oluşumunda çok önemli rol oynayan taklitle öğrenme demektir.
Yeni fikirlerin mümkün ve gerekli olduğunu fark etmenin güç bir iş olduğu doğrudur ve bütün alışageldik değerlerin yeniden değerlendirilmesi, zaman gerektirir.
İnsanların tüm saçmalıkları ve çelişkileri, ve genel olarak insan hayatı, insanların uyuduğunu, her şeyi uykuda yaptıklarını ve uykuda olduklarını bilmediklerini anlayınca açıklanabilir hale gelecektir.
Diğer insanları, sadece kendinizi anlayabildiğiniz kadar ve varlık seviyeniz kadar anlayabilirsiniz.
İntihar, madde üzerine sonsuz inancın sonucudur.
İnsan birçok makine icat etmiştir ve karmaşık makineleri kullanmadan ve kontrol etmeden önce yıllarca özel bir eğitim alması gerektiğin bilir. İnsan, kendisi icat ettiği makinelerden çok daha karmaşık bir makine olsa da, bu bilgiyi kendisine uygulamaz.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!Kadın öyle bir konudur ki, onu ne kadar incelersen incele her zaman yepyenidir.