Özgürlük ruhu ağırlıklarından ve kirlerinden arındırmakla mümkün. Yoksa, bede...

söz kimin

Bu sayfada Türk şair, yazar, tiyatrocu, oyuncu Hasan Nail Canat tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Hasan Nail Canat şöyle demiştir: Özgürlük ruhu ağırlıklarından ve kirlerinden arındırmakla mümkün. Yoksa, bede... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Hasan Nail Canat

Özgürlük ruhu ağırlıklarından ve kirlerinden arındırmakla mümkün. Yoksa, bedenin dilediğini yapabilme saçmalığı değildir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İçin temiz olmadıktan sonra hacı hoca olmuşsun; kaç para! Hırka; tespih; post; seccade güzel: ama tanrı kanar mı bunlara?

Adalet mülkün temeli ama bir de insanlığın temeli var: O da sevgi.

Duygularımı kaslarımın altında saklayabilirim. Bundan kuşkum yok. Bunu uzun süre başarabilirim. Ortaya çıkacakları anı hissettiğimde ise, onları bırakırım. Bu harika bir şey. Zihnimizi kontrol edebilmek harika bir şey. Diğer insanların kafası karışık. Bunu başaramıyorlar. Ben ise ileri-geri hareket edebilirim. Yarışma için antrenman yapıyorsam, insanlıktan çıkabilirim. Ama aslına bakarsanız bu daha çok süper insan olamaya benziyor. Yarışma bittiğindeyse tekrar kendim olurum ve duygularımı geri kazanırım.

Farklılığın doğru kullanımı yoktur. Yalnızca ırkçılığın değil farklılığı sürdürmeye ve korumaya yönelik tüm ırkçılık karşıtı ve insancıl çabaların gösterdiği de budur.

İnsan geride bıraktıklarını özler, elinin altındakilerden sıkılır, ulaşamadıklarına tutulur ve ulaşılmaz olan hep aşk olur!

Sizde olmayan meziyetlerle sizi öven kimsenin, sizde olmayan kötülüklerle de bir gün kötüleyeceğini unutmayınız.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste