Bu sayfada Fransız politik düşünür Montesquieu tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Montesquieu şöyle demiştir: Okumayı sevmek, hayattaki can sıkıcı saatları en güzel saatlerle değiştirmekt... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.
En güzel şiir matematiktir. Yeryüzünde şimdiye dek iki kere iki dört eder'den daha güzel bir dize yazılmamıştır sanırım.
Kehanet adlı kısacık bir şiir buldum. Keşke yalnız bunun için sevseydim seni.
Sadece gelgit çekildiğinde, kimin çıplak yüzdüğünü anlayabilirsiniz.
Sıradan insanlar masal dinlemeyi her şeye tercih eder. Rahipler ve şeriatçılar, bu masallardan dinler icat eder ve sırlar üretirler.
Bir kere sevdaya tutulmaya gör; Ateşlere yandığının resmidir. Aşık dediğin, Mecnun misali kör; Ne bilsin alemde ne mevsimidir
Kolay diyorsun, gel bir de sen yasa sensizliğimi..