Okült öğretileri çalışmak, zihni eğitir; ancak sıklıkla gizemcilikle zehirlen...

söz kimin

Bu sayfada Öğretmen, filozof George Gurdjieff tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. George Gurdjieff şöyle demiştir: Okült öğretileri çalışmak, zihni eğitir; ancak sıklıkla gizemcilikle zehirlen... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

George Gurdjieff

Okült öğretileri çalışmak, zihni eğitir; ancak sıklıkla gizemcilikle zehirlenir ve neyin nasıl yapılacağı ile ilgili tam bir bilgiye sahip olmadan, pratik sonuçlar amaçlar. Geri döndürülemez zararlar verir. Uyum bozulmuştur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Çekim yasası herkese açıktır. Bu yasa fotokopi makinesi gibi çalışır. Yasa, sen ne düşünüyorsan ve ne hissediyorsan onu kopyalar ve daha sonra geri sana gönderir. Böylelikle hayatın şekillenir. Bütün hayatını çok kolay bir şekilde değiştirebilirsin. Dış dünyanı değiştirmek için yapman gereken şey, düşünce ve hissetme şeklini değiştirmektir, çekim yasası değişikliği kopyalayacaktır.

Ne kadar uzaksa bir felaket sizden, o kadar mutlusunuz, unuttunuz başkalarının acısını duymayı.

Bazı kişiler aslolanın yaşam olduğunu söylüyorlar ama ben okumayı yeğlerim.

Tanrı bizim aklımıza ve yapabilme irademize zincir vurmak istemedi, aksi takdirde bizi ruhsal düzende geliştiren şeyin yani bilincimizin gelişmesinde elzem olan özgürlükten bizi yoksun bırakmış olurdu.

Doğanlar hem yaşamayı hem de ölümü kabullenirler ve arkalarında çocuklar bırakırlar; böylece ölüm yeniden doğar.

Benden geriye kalacak olan: bir isim, sabrım ve tahammülüm.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste