O halde cahil adamın kendini kolayca aşırı dozda alabileceği ve mikroplarını ...

söz kimin

Bu sayfada İskoç bakteriyolog Alexander Fleming tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Alexander Fleming şöyle demiştir: O halde cahil adamın kendini kolayca aşırı dozda alabileceği ve mikroplarını ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Alexander Fleming

O halde cahil adamın kendini kolayca aşırı dozda alabileceği ve mikroplarını ölümcül olmayan ilaç miktarlarına maruz bırakarak dirençli hale getirebileceği tehlikesi vardır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

"Kırık kalpler hakkında en iyi şey nedir bilir misin?" diye sordu Eulalia. Hayır. Bir kere kırılırlar o kadar. Ondan sonra sadece çizikler olur.

Ey oğul! Hiç kimseye zulmetme. Zulüm üç kısımdır: 1. İdaren altında bulunanlara eza ve cefa etmek. 2. ALLAH'a âsi olmak. 3. Zulme yardım etmek. Bu üç sıfat kimde bulunursa tam bir zâlim olur, zâlimlerin yeri de Cehennemdir. Peygamber Efendimiz (a. s. m. ) şö

Tanıştığıma hiç memnun olmadığım kimselere, durmadan, 'tanıştığıma memnun oldum' demek beni öldürüyor. Ama hayatta kalmak istiyorsanız, ille de bu zırvaları söylemek zorundasınız.

Ressamın rolü... Kendini içinde gördüğü şeyi yansıtmaktır.

İnsanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır; kendisi bilse şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklından bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçirebilse, o kişinin hayatında büyük bir devrim olurdu.

Bir eserin kaderi, elbette, son çözümlemede halkın beğenisine, onun zevk ve alışkanlıklarının değişimlerine, tek sözcükle tercihlerine bağlıdır. Ama bu, halkın sanki temyizi olmayan bir mahkûmiyet hükmü verir gibi yargılama yapması anlamına gelmez. Dikkatinizi şu çok önemli noktaya çekmek istiyorum: Bir yanda bir sanat eserini meydana getirirken harcanan bilinçli çaba ve sabırla yapılan düzenlemeleri, diğer yanda eserin sunulmasının hemen arkasından verilen (en azından acele ve doğaçlamayla ortaya çıkmış) yargıyı düşünün. Eseri meydana getirenin görevleriyle yargılayanların hakları arasındaki oransızlık hemen göze çarpıyor. Çünkü halka sunulan eser, değeri ne olursa olsun, her zaman, doğaçlamanın tam tersini ifade eden araştırmanın, kafa yormanın ve hesaplamanın meyvesidir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste