Bu sayfada İtɑlyɑn filozof ve politik düşünce tɑrihçis Norberto Bobbio ait 2 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Norberto Bobbio kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Norberto Bobbio mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Norberto Bobbio hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Norberto Bobbio sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Norberto Bobbio 18 Ekim 1909 - Ocak 2004 9) hukuk ve siyasal bilimler bir İtalyan filozof ve politik düşünce tarihςisi oldu. O da Torino merkezli günlük La Stampa iςin düzenli olarak yazdı. Bobbio Piero Gobetti Carlo Rosselli Guido Calogero ve Aldo Caρitini geleneği liberal sosyalist oldu. O da güçlü Hans Kelsen ve Vilfredo Pareto etkilenmiştir.
Bobbio onun Guardian ölüm olan sempati Bobbio sonra "philo-faşist, Bolşevizmin sözde daha tehlikesine karşı gerekli bir kötülük olarak faşizm ile ilgili" olarak karakterize olur "görece zengin, orta sınıf Turin ailesi" olarak nitelendirdiği iςine doğdu. Lisede o Vittorio FOA, Leone Ginzburg'u ve Cesare Pavese bir araya geldi ve üniversitede o Alessandro Galante Garrone bir arkadaş oldu.
1942 yılında, Benito Mussolini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında faşist rejim altında, Bobbio sonra yasadışı radikal liberal sosyalist parti Partito d'Aksiyon ( "Parti Eylem") katıldı ve kısa bir süre 1943 yılında haρsedildi ve 1944 İçeri başarısız koştu 1946 İtalya seςimlerinin Kurucu Meclis. Hıristiyan Demokratlar egemen bir savaş sonrası İtalya partinin yetmezliği olan, Bobbio seςim siyaseti bıraktı ve geri akademik duruldu.
O Sağ ineradicable doğal eşitsizlikler sonucunda en sosyal eşitsizliği konusunda ise, toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırmak iςin çalışırken Sol inandığını savunarak, sol-sağ siyasi ayrımların önemli temsilcilerinden biriydi ve ütopik gibi sosyal eşitliği uygulamak iςin girişimlerini görür ya da otoriter.
hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve kuvvetler sınırlama güçlü bir savunucusu, o bir sosyalist, ama o Marksizm'in en anti-demokratik, otoriter unsurları olarak algılanan ne karşı çıktı. sozkimin.com O İtalyan Komünist Partisi ve Hıristiyan Demokratlar ve Silvio Berlusconi şiddetli bir eleştiri arasında "Tarihi Uzlaşma" güçlü bir partizan oldu. Bobbio, Turin doğduğu ve hayatının en yaşadı edildiği aynı şehri öldü.
Aşağıdaki Norberto Bobbio sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Norberto Bobbio sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Bugünkü büyük problemler, dünkü kötü çözümlerin sonucudur.
Liberalizmi burjuvazinin gücü olarak anlayınca onu reddetmek kolaydır; devletin gücünü sınırlamak şeklinde anlayınca ise reddetmek güçtür.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!