Bu sayfada Sırp kökenli Amerikalı mucit, fizikçi ve elektrofizik uzmanı Nikola Tesla ait 23 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Nikola Tesla kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Nikola Tesla mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Nikola Tesla hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Nikola Tesla sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Nikola Tesla ( Sırp Kiril: Никола Тесла, 10 Temmuz 1856, Smiljan (Gospić) ' 7 Ocak 1943, New York), Sırp kökenli Amerikalı mucit, fizikςi ve elektrofizik uzmanı.
Aslında dünyadaki bilim ve teknoloji yaρısını tam anlamıyla 'kökünden' değiştiɾebilecek biɾçok 'kullanılan ve kullanılmayan' deneye/buluşa da imza atmıştıɾ. Özellikle 'elektɾiğin kablosuz taşınabilmesi' gibi biɾ buluşu ve bunu kanıtlaması onun ne kadaɾ benzeɾsiz biɾ mucit olduğunu açıklaɾ. Thomas Edison ile aɾasında amansız biɾ bilimsel mücadele geçmiştiɾ. sozkimin.com Elektɾik üzeɾine yaρtığı sayısız deneyleɾ ve buluşlaɾ vaɾdıɾ. 7 Ocak 1943 itibaɾıyla, yiɾmi altı ülkede kendisine ait üç yüze yakın patenti bulunmaktaydı. New Yoɾk'da ve çoğu eyalette 10 Temmuz, Tesla Günü olaɾak kutlanıɾ. Manhattan'da 40.Sokak ve 6.Cadde köşesine ismi veɾilmiştiɾ. Time deɾgisi 1931 yılında, Tesla'nın doğumunun 75. yıldönümünde kaρak ɾesmi olaɾak onu seçmiştiɾ.
"Dünya, Nikola Tesla'nın dengi biri gelmesi iςin çok uzun bir süre beklemelidir." E.ARMSTRONG
Babası bir paρaz olan Tesla'nın annesi okuyup yazamamasına karşın, halk arasında pratik ev gereçleri mucidi olarak bilinirdi. Nikola'ya göre annesi, yaratıcı dahi olmaya adaydı. Babası her zaman paρaz olmasını istiyordu, Tesla ise mühendislik okumayı istiyordu. Tesla ölümcül bir hastalık sırasında, mühendislik okursam çok daha iyi olurum demiş, babası da onu kıramamıştır. Annesinin de desteğine sahip olan Tesla, fizik ve matematikte bilgisini arttırırken Graz'daki Politeknik okuluna girdi ve Prag Üniversitesi'nde eğitimini sürdürdü. Yabancı teknik yaρıtları okuyabilmek iςin, orada, yabancı dil kursunu sürdürdü. Anadili olan Sırpça ve ailece bildikleri Almancaya ek olarak İngilizce, Fransızca ve İtalyancayı da öğrendi.
Aşağıdaki Nikola Tesla sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Nikola Tesla sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Eksik gözlem cehaletin bir türüdür ve mevcut pek çok kavramla aptal düşünceden sorumludur.
Bu içecekler(Kahve ve Çay) sağlığa zararlı etkileri yavaş geliştiğinden ve sezilemediğinden, tüketiminde tedbir elden bırakılmamalıdır.
Küçük beyinli ve kıskanç insanlara çabalarımı bozma zevkini vermek istemiyorum. Bu insanlar benim için iğrenç bir hastalığın mikroplarından başka bir şey değiller.
Hepimiz hata yaparız ama hatayı işe koyulmadan yapmak en iyisi.
Kadınlar önce eşitliklerini sonra da üstünlüklerini erkekleri fiziksel olarak taklit etme yoluyla değil, kadın zihninin uyanışıyla ortaya koyacaklar.
O kadar cahilsiniz ki; dininiz var diye ahlaka ihtiyacınız kalmadığını sanıyorsunuz.
Tecrübelerin benim için birer ödül olduklarını düşünüyorum.
Şimdiki zaman onlara ait olabilir, ama gelecek, ki ben hep bunun için çalıştım, bana ait.
Cehalet, ön yargı ve adalet fikrinin erken gelişimine ket vurur.
Fikrimi çalmaları mühim değil. Asıl mühim olan kendi fikirlerinin olmaması.
Paranın başkaları için taşıdığı anlam, benim için bir şey ifade etmiyor.
Eğer güç elde etmek için yakıt kullanırsak sermayemizden yeriz ve onu hızlıca tüketiriz. Bu yöntem barbarca ve müsrifçedir. Ve sonraki nesillerin çıkarı için durmamız gerekir.
Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar, okuyup anlayan ateist olur.
Eğer Evrenin sırlarını bulmak istiyorsanız; enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün!
Benim beynim sadece bir alıcıdır (reseptör). Evrende, bilgiyi, gücü ve ilhamı ondan aldığımız bir öz var. Bu özün sırlarına nüfuz etmedim. Ama var olduğunu biliyorum.
İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir çünkü insan imkansızın da ötesine ulaşabilir.
Para insanların kendine biçtiği kıymete haiz değildir. Benim bütün param deneylere yatırılmıştır. Bunlarla yeni keşiflerde bulunup insanoğlunun yaşamını biraz daha kolaylaştırmasını sağlıyorum.
Evrenin gizemini anlamak istiyorsanız enerji, frekans ve titreşim yasalarıyla düşünün.
Dünya buna hazır değildi, zamanının çok ötesindeydi ama aynı kanunlar sonunda galip gelecek ve bunu muhteşem bir başarı yapacaktı.
Nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi, bütün dünyayı aydınlatırdı.
Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar, okuyup anlayan ateist olur.
Erdemlerimiz ve kusurlarımız birbirinden ayrılamaz, güç ve madde gibi. Onlar ayrıldığında insan bir hiçtir.
Bırakın doğruları gelecek söylesin ve herkesi eserlerine ve başarılarına göre değerlendirsin. Bugün onların olsun; ama uğrunda çok uğraştığım gelecek, benimdir.
Turgut dostum sakin ol. Neler diyosun öyle
Bizde çoğunluk bilgili insana düşmandır lar yok ederler katlederler ) çünkü bizler arap kültürü ile yönetiliyoruz ) sömür ve adaletsizliğin olduğu bir ülkeyi) içimizde millitarist düşünceli siyasi yasal partiler mevcut dur)
[33493] numaralı söz için:
bu soz calinti
[29677] numaralı söz için:
O tüm dünyaya yeterdi olması gerekmiyormu
Çok saçma mi?
O kadar cahilsiniz ki; Dininiz var diye Ahlaka ihtiyacınız kalmadığını sanıyorsunuz. Nikola Tesla Onu anlamak için bu sözü bile yeterli... Bagnaz kafaları en çok kızdıran şey onlara gerçeği olduğu gibi ortaya koyması açık olmasıydı, Yobaz isterki her şey karanlık olsun, din kılıfına sığınıp her türlü namussuzluğu vicdansızlığı rahat bir şekilde yapsın dini varya bu ona yeterli gelsin... En çokda Bir dini olanlar ahlaksızlık yapıyordu en çokda söz eden onlardı. !!!
Erdemlerimiz ve kusurlarımız birbirinden ayrılamaz, güç ve madde gibi. Onlar ayrıldığında insan bir hiçtir. / Nikola Tesla
Nikola tesla vurdu turguta gol oldu
kutsal kitap diye başlayan sözü çok saçma...
Aslında ben gizli müslümanım (aramızda kalsın)
''Benim beynim bir reseptördür.....'' diye başlayan cümleyi okumadan mı geçtin, turgut?
bu ne neyi icat etti
NIKOLA TESLA KURANI KERIMI HIÇ OKUMAMIŞ BELLİ. OKUMUŞ OLSA MUTLAKA O EVRENDE OLDUĞUNU BAHSETTİĞİ ÖZ ÜN ALLAH (CC) OLDUĞUNU GÖRÜRDÜ. TESLA ÖRNEĞINDE OLDUĞU GİBİ DELİ OLMADAN VELİ OLUNMUYOR. ATEISTLERE DE BUEDAN BİR SORU (TESLA ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GIBI) KAÇ YA
bu sözler bana ait ve ben ölmedim.150 yıl yaşayacağımı söylemiştim. Ama çok daha fazla yaşıyorum