Ne mozayiği ulan! Mermer, mermer!...

söz kimin

Bu sayfada Türk asker,Eski Başbakan yardımcısı ve siyasetçi. Alparslan Türkeş tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Alparslan Türkeş şöyle demiştir: Ne mozayiği ulan! Mermer, mermer!... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Alparslan Türkeş

Ne mozayiği ulan! Mermer, mermer!

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Satranç hayat gibidir. Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işine yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip yine de kazanabilirsin oyunu.

Herhangi bir bilimsel cemaatin üyeleri bizatihi kendilerini ardıllarının eğitimi dâhil paylaşılmış bir ortak amaçlar serisinin takibinin biricik sorumlusu insanlar olarak görürler.

Kimi insan vardır yardım etmek için eli cebine gider, kimi insan vardır eli kalbine gider. Yardım etmek için önce eli cebine değil, kalbine giden insanlar olsun hayatınızda. Eli kalbinde olmayan samimi değildir, şov yapar sadece yardımı ise gösteriştir.

Evrensel olan, yalnızca bunu gerektirecek ölçüde kaba olandır.

Dünyanın ve uzayın ne denli geniş olduğunu yeryüzündeyken kavrayamıyoruz. Uzayı kavrayabilmek için boşlukta olmak gerekiyor. Uzay mekiğinin içinde kozmonotlar manzaranın yalnızca küçük bir bölümünü görebiliyor. Boşlukta olduğunuz sırada ise yıldızlar ve güneş her yanınızı sarıyor. Bunu deneyimleyebileceğimi hiç düşünmezdim.

Acı bizi fethetmedikçe kötülük değildir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste