Murat Bardakçı Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Gazeteci Murat Bardakçı ait 3 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Murat Bardakçı kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Murat Gökhan Bardakçı mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Murat Bardakçı
  • Adı: Murat Bardakçı
  • Doğum: 25 Aralık 1955
  • Mesleği: Gazeteci
Murat Bardakçı Kimdir Sayfası

Bu sayfada Murat Bardakçı hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Murat Bardakçı sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Murat Bardakçı, Türk gazeteci, yazar ve televizyon sunucusu.

Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş dönemine dair yaptığı araştırmalarla tanınır. Ayrıca Ebced notası, Hamparsum notası, Bizans ve Haz neumleri gibi müzik notasyon sistemlerinde de uzmanlığı bulunur. Kütüphanesinde ve arşivinde birçok el yazması ve basılı eser bulunmaktadır. Bardakçı, Habertürk TV'de Cumartesi akşamları yayınlanan Tarihin Arka Odası adlı tarih programını sunmuştur. Aynı zamanda tambur çalmayı da bilen Murat Bardakçı, 2018 yılında Cumhurbaşkanı tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Alev Alatlı, Prof. Dr. Mehmet Çelik gibi isimlerle birlikte atanmıştır.

2021 yılında ise "Tarihin Arka Odası" programını Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile birlikte TRT1'de sunmuştur.

Murat Bardakçı, 25 Aralık 1955'te İstanbul'da doğmuş olup, gazeteci İlhan Bardakçı ve Nemika Bağ'ın tek çocuğudur. Dedesi Cemal Bardakçı, Denizli, Diyarbakır, Elâzığ, Çorum ve Konya valilikleri yapmış önemli bir Millî Mücadele kahramanıdır. Murat Bardakçı, Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi ekonomi bölümünden mezun olmuş, ancak ilgi alanı tarih olduğu için tarih konusunda uzmanlaşmıştır. Arapça, Farsça, Fransızca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere beş dil bilmektedir.



Müziğe Selahattin Tanur ile tambur ve eser meşk ederek başlayan Murat Bardakçı, Tanur'dan icazet almıştır. Ayrıca Ekrem Karadeniz ile teori, teori tarihi ve ses sistemi üzerine çalışmış, Fahire Fersan ve Vecdi Seyhun'dan da faydalanarak müzik tarihine yönelmiştir.

Abdülbaki Gölpınarlı'dan şarkiyat kaynakları ve metodolojisi konularında büyük ölçüde faydalanmıştır. Ayrıca Türk ve İslam müziği tarihiyle ilgili kitaplar, belgeler, fotoğraflar, filmler ve ses kayıtları gibi arşiv materyalleri toplamış ve geniş bir nota koleksiyonu oluşturmuştur. Türk müziği tarihiyle ilgili birçok araştırma yapmıştır. sozkimin.com Dönemin sadrazamı Talât Paşa'nın özel arşivine dayanarak 1915 Ermeni Soykırımı'nı ele alan "Talât Paşa’nın Evrak-ı Metrukesi" adlı bir kitap yazmıştır. Ayrıca 2006 yılında Kanal D'de yayınlanan "Son Osmanlılar" belgeselinin senaryosunu yazmıştır. 2008 yılında Kanal 1'de başladığı "Tarihin Arka Odası" programına, Mart 2009'dan Ekim 2015'e kadar Habertürk televizyonunda Erhan Afyoncu ile birlikte devam etmiştir.

Murat Bardakçı, Haberturk'da yazılar yazmakta ve Gazete Habertürk'te haftada üç gün köşe yazıları kaleme almaktadır. Ayrıca 30 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Habertürk Tarih dergisini hazırlamaktadır. 2009 yılında Ayşegül Manav ile evlenmiştir.

Murat Bardakçı Sözleri 3 Adet

Aşağıdaki Murat Bardakçı sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Murat Bardakçı sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Eğer I. Dünya Savaşı'nı kazansaydık şu anda her yerde Enver Paşa heykelleri bulunur her yerde Enver Paşa resimleri olurdu. Hatta şu an Enverizm meselesini konuşurduk.

Kant'ın tarihle ne alakası var Allah Aşkına!

Derdiniz nükleer atıksa Afrika orada. Verirsiniz biraz para, atıkları alırlar.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste