Mükemmelleşen ve olgunlaşan her şey ölmek ister....

söz kimin

Bu sayfada Filolog, filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci Friedrich Nietzsche tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Friedrich Nietzsche şöyle demiştir: Mükemmelleşen ve olgunlaşan her şey ölmek ister.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Friedrich Nietzsche

Mükemmelleşen ve olgunlaşan her şey ölmek ister.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Derin bir uyum içinde Muhammed ile birlikte olmak, onun varlığıyla örtüşmek, varlığının yüreğini uyandırmasına ve harekete geçirmesine izin vermek değerli birşeydir. Ama sadece Kuran'ı okumak, çok ama çok uzakta bir çığlıktır, dağlarda bir yankıdır. Hakikatın kendisi değildir. Bir yansıma, göle yansıyan bir dolunaydır. Göle atlarsan, aya ulaşamazsın. Esasına bakılırsa göle atlarsan yansıma da kaybolur. Kitaplar sadece uzak hakikatleri yansıtan aynalardır.

Senin arkadaşlığını başka kadınların aşkına tercih ederim.

Tıpkı bir bulmacanın parçaları gibi her bilgi kendi başına ilgisiz durabilir. Ancak parçalar bir araya getirildiğinde, açık bir resim oluşur. Bu olayda toplum mühendisinin gördüğü resim şirketin iç yapısının tamamı olmuştur.

Kalbinin memnuniyeti 'diğerine' bağlı ise, bu uzun sürmeyecek, çünkü ?diğeri? her zaman değişir. Halis muhlis bir öğretmen, öğrenciyi bağlanma için değil, ama bölünemez olanın fark edilmesi ve onaylanması için cesaretlendirir.

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir.

Umut, uyanmış bir insanın düşüdür.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste