Mevlanaya sormuşlar sevgili nasıl olmalı diye. Sevilecek biri olmadığı zamanl...

söz kimin

Bu sayfada Şair, düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mevlana şöyle demiştir: Mevlanaya sormuşlar sevgili nasıl olmalı diye. Sevilecek biri olmadığı zamanl... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mevlana

Mevlanaya sormuşlar sevgili nasıl olmalı diye. Sevilecek biri olmadığı zamanl. arda bile seni sevmeli. Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı. DAYANILMAZ OLDUĞUN ZAMANLARDA BİLE SANA DAYANMALI.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bütün şiirlerde söylediğim sensin... Boşunaydı saklamaya çalışmam öylesine aşikarsın bellisin.

Dünyayı bir tek utanç kurtarabilir.

Demokrasinin birinci görevi her vatandaşı yararlı kılmaktır.

Eylem yaparken zihin meditasyon halinde olsun.

Çiçek yanıt verdi: seni aptal! Görülmek için mi açtığımı sanıyorsun? Kendi zevkim için açılıyorum, başkaları için değil, çünkü hoşuma gidiyor. Aldığım zevk var olmaktan ve açmaktan ibaret.

Genç bir adamın ilerlemesi; başkalarının onun ilerlemesinden, ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar onun muktedir olduğu her yolda kendisinini ıslah etmesiyle kabildir... Kuşku ve kıskançlık hiçbir insana, hiçbir durumda faydalı olmamıştır. Gerçi bir adamın yükselmesine mani olmak için bazı kötü yürekli girişimler olabilir, hatta bunların başarılı olmaları bile mümkündür, eğer onlar zihninin asıl gerçek yoldan sapmasına ve haksızlık üzerinde zamanını israf etmesine sebep olursa.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste