Bu sayfada Musevi kökenli Alman düşünür ve toplumbilimcidir Max Horkheimer ait 9 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Max Horkheimer kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Max Horkheimer mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Max Horkheimer hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Max Horkheimer sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Max Horkheimer, Alman düşünür ve toplumbilimcidir.
Max Horkheimer, Yahudi kökenli işadamı Moses Horkheimer'in oğludur. Çalışma amacıyla liseden ayrılıp ticaret alanında eğitim almaya başlamıştır. I. Dünya Savaşı'na 1917/18 yıllarında katılmış, 1919'da okula geri dönüp lise diplomasını almıştır. Üniversite eğitimine 1922'ye kadar devam etmiş ve doktorasını tamamlamıştır. 1925'te Venia Legendi unvanını Frankfurt Üniversitesi'nde elde etmiştir.
1930'da Frankfurt Üniversitesi'nde sosyal felsefe alanında profesör olmuştur. Frankfurt Toplumsal Araştırmalar Enstitüsü'nü kurmuş, ancak Naziler tarafından kısa süre sonra kapatılmıştır. Max Horkheimer, Cenevre ve Paris üzerinden Amerika'ya, Columbia Üniversitesi'ne kaçmış ve araştırmalarını burada sürdürmüştür.
Adorno ile birlikte, Frankfurt Okulu'nun önde gelen temsilcilerinden biri olarak kabul edilir. Frankfurt Okulu'nun ikinci başkanı olan Max Horkheimer, enstitüyü daha fazla entelektüel ve teorik bir odak noktasına taşımıştır. Max Horkheimer'in liderliği altında, okul daha çok psikoloji ve felsefeye yönelmiştir. Kendi terimleriyle Toplum Felsefesi olarak adlandırdıkları yaklaşımını benimsemiştir. Max Horkheimer, Marksist (Karl Marx) bir düşünce tarzına sahiptir. Çalışmaları, kapitalist üretim biçiminin kültürel etkilerini ve insan psikolojisi üzerindeki etkilerini analiz eder. Ancak, Max Horkheimer ve Frankfurt Okulu, sistematik bir ekonomi analizi yapmaktan ziyade, toplumsal ve kültürel eleştirilere odaklanmıştır.
Aşağıdaki Max Horkheimer sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Max Horkheimer sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Evlerin pencerelerini tamamıyla açabilen tek bir rüzgar biliyorum: Ortak keder.
Bir zamanlar sanatın, edebiyatın ve felsefenin amacı varlıkların ve hayatın anlamını açıklamak, dilsiz olan her şeyin sesi olmak, doğaya acılarını anlatması için bir dil vermekti; başka bir deyişle gerçeği asıl adıyla çağırmaktı. bugün doğanın dili koparıl
Günümüzün toplumlarında insanın uyku saatlerinin dışındaki hali ayrıntılarına varana dek düzenlenmekte olduğu için, gerçek bir kaçış, ancak uyumakla ya da delilik içinde olabiliyor. ya da bir tür körelmeyle, sessizlikle edilgenleşmeyle oluyor.
Felsefe, insanın kendini aptallaştırmasına izin vermemek için vardır.
Kapitalizm hakkında konuşmayanlar faşizm hakkında sussunlar.
Egemenlik ilkesi, her şeyin feda edildiği bir put haline gelmiştir.
Zamanımızın gerçek bireyleri, kitle kültürünün kof, şişkin kişilikleri değil, ele geçmemek ve ezilmemek için direnirken acının ve alçalışın cehennemlerinden geçmiş fedailerdir.
Çikletin metafiziğin kuyusunu kazdığı söyleniyor. Oysa çikletin kendisi metafiziktir.
Herkes kendi başının çaresine bakmaya girişince bireysellik zedelenmektedir. Sıradan insan siyasete karışmaktan vazgeçtiği zaman toplum orman kanunlarına geri dönmekte, bu da bireyselliğin son kalıntılarını bile silip süpürmektedir. Toplumdan mutlak olarak kopmuş birey her zaman bir yanılsamaydı. Bağımsızlık, özgürlük tutkusu, halden anlamak ve adalet duygusu gibi en beğendiğimiz insani özellikler bireysel olduğu kadar toplumsal özelliklerdir. Gelişmiş birey, gelişmiş bir toplumun ürünüdür. Bireyin kurtuluşu, toplumdan kurtuluş değil, toplumun atomlaşmadan kurtuluşudur; doruk noktasına kolektifleşme ve kitle kültürü dönemlerinde çıkabilen bir atomlaşma.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!