Martin Behaim Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Alman denizci, kozmograf, astronom, filozof, coğrafyacı ve kaşif Martin Behaim ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Martin Behaim kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Martin von Behaim mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Martin Behaim
  • Adı: Martin Behaim
  • Doğum: 6 Ekim 1459
  • Ölüm: 29 Temmuz 1507
  • Mesleği: Alman denizci, kozmograf, astronom, filozof, coğrafyacı ve kaşif
Martin Behaim Kimdir Sayfası

Bu sayfada Martin Behaim hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Martin Behaim sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Martin Behame (6 Ekim 1459 - 29 Temmuz 1507), Martin von Behaim olarak da bilinir. Kral II. John'a hizmet eden bir Alman denizci, sanatçı, kozmograf, astronom, filozof, coğrafyacı ve kaşif idi.

Haritaları bazen Keşif Çağında etkili olmuş gibi tutuluyor ancak şimdi en iyisi, Nürnberg İmparatorluk Şehri için ürettiği dünyanın en eski hayatta kalan bölgesi olan Erdapfel'idir.

Behaim, bir kaynaktan, yaklaşık 1436'ya göre Nürnberg'de doğdu; Diğer kaynaklar 1459 yılına kadar geç önermektedir; Diğerleri ise Bohemya'da Martin Behaim'e, yedi oğlu olandan en yaşlı olan Agnes Schopper'e kadar doğduklarını gösteriyor. Babası Martin Behaim'in bir kısmı Venedik'te olmak üzere bir çok işyerinde bulundu. Oğulları, Avrupa'daki dilleri öğrenmekle yükümlü oldukları en yüksek okullara katılarak bilimsel bir eğitim aldı ve yurt dışında çıraklık eğitimine gönderilmeden önce kendilerini ticari takip ve araştırmalara ayırdılar.


İskandinav, Yunan, Roma, Arap ve Çinli gezginler tarafından yüzlerce yıldır birçok seyir aracı kullanılıyordu, aralarında ufak farklılıklar vardı. Ahşap olanlar yerine pirinç aletler getirerek astrolabe'de iyileştirmeler yaptı. sozkimin.com Ayrıca, İber Yarımadası'nın gelişmiş gezinme tablolarını hazırlamasına yardımcı olması muhtemel görünüyor.

Behaim, Dioco Cão'ya yaptığı ikinci seferi sırasında (1485-86) Batı Afrika kıyılarında eşlik etti; Cabo Negro ve Cabo Ledo'ya ulaştı ve Azores yoluyla geri döndü. Behaim'in bildirildiğine göre denizden çıkıp gelmediği ya da yalnızca Gine kıyısına ulaşıp ulaşmadığı, belki de Benin Kıyısı kadar olup olmadığı henüz belli değil. Belki de bu yol işaretlerine sadece 1494-86'da gökbilimciler José Vizinho ve João Afonso de Aveiro ulaşmıştır. Lizbon'a batı Afrika'da yapılan araştırmalardan geri döndüğünde, Kral John tarafından şövalye ilan edildi ve daha sonra onu çeşitli görevlerde çalıştırdı.

1486'da D. Joana de Macedo ile evlenmesinin ardından, kayınpederi Josse van Huerter'ın Kaptan-donatário ve Flaman topluluğunun lideri olduğu Azor'taki Portekizli ada Faial'de yaşıyordu. 1490'da, aile işini üstlenmek için ve ünlü dünyası Erdapfel'i tasarlamak için Nürnberg'e döndü.

Faial'e Flandre ve Lizbon yolu ile 1493'te döndü ve 1506 yılına kadar orada kaldı. 29 Temmuz 1507'de Lizbon'da işyerinde öldü.
kaynak: wiki, çeviri

Martin Behaim Sözleri 1 Adet

Aşağıdaki Martin Behaim sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Martin Behaim sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Bu yerlere gittiğimde, bir çeyrek çeyreklik çektim. Kuzey Kutbunun enlemini çeyrek daire masasında işaretledim ve quardant'ın haritadan daha faydalı olduğunu fark ettim. İkincisinde, deniz yolunu görebileceği doğrudur, ancak yanlışsa (yani, rota belirlenirken bir hata yapmışsa) daha önce belirlenen noktaya asla varılmaz.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste