Louis Leopold Robert Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada İsviçreli ressam Louis Leopold Robert ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Louis Leopold Robert kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Louis Leopold Robert mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Louis Leopold Robert
  • Adı: Louis Leopold Robert
  • Doğum: 13 Mayıs 1794
  • Ölüm: 20 Mart 1835
  • Mesleği: İsviçreli ressam
Louis Leopold Robert Kimdir Sayfası

Bu sayfada Louis Leopold Robert hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Louis Leopold Robert sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Louis Leopold Robert, İsviçreli bir ressam.

İsviçre'de La Chaux-de-Fonds'da (Neuchâtel) doğdu, ancak doğduğu yeri on altı yaşında oymacı Jean Girardet ile Paris'e bıraktı.

Neuchâtel Prusya'ya iade edildiğinden ve Louis Leopold Robert bir yabancı olarak rakipler listesinden atıldığından, 1815 olayları umutlarını boşa çıkardığında gravür için büyük ödülü almanın arifesindeydi. Girardet'in yanında eğitimine devam ederken, Jacques-Louis David'in atölyesini sık sık ziyaret etti ve bir ressam olmaya karar verdi. Memleketine ancak ustası sürgüne gönderildiğinde geri döndü. Neuchâtel'de, zamanında borçlanarak Roma'ya gitmesini sağlayan Rulet de Mezerac'ın dikkatini çekti. Özellikle güney İtalya'nın halkının geleneklerini ve yaşamını betimlerken, ırklarının tarihsel özellikleri için tuhaf bir duygu gösterdi.

İtalyan yaşamı üzerine pek çok bağımsız çalışma yürüttükten sonra Louis Leopold Robert, İtalya'daki dört mevsimi ve halkının önde gelen dört ırkını aynı anda temsil etmesi gereken dört büyük eseri boyama fikrini tasarladı. Madonna dell'Arco (Louvre) Festivali'nden Dönüş'te Napolitenleri ve baharı tasvir etti. 1827 Salonunda sergilenen bu resim, şüphesiz bir başarı elde etti ve Lüksemburg için Charles X tarafından satın alındı; ancak 1831'de ortaya çıkan ve Louis Phillippe'in mülkü haline gelen Pontine Marshe'ye gelen Yaz Orakçıları adlı yapıt sanatçının itibarını oluşturdu.

Floransa ve onun sonbahar bağları şimdi ona üçüncü konusunu vermiş olmalıydı. Başlamaya çalıştı, ancak Charlotte Napoleon'a olan tutkusunu yenemedi (daha sonra kocasının, Louis Leopold Robert'ın sadık arkadaşının şiddetli ölümünün yasını tuttu), işini bıraktı ve Venedik'e gitti, burada başladığı ve dördüncü yıl boyunca devam etti: Adriyatik Balıkçıları. Bu iş, Reapers'a eşit değildi. sozkimin.com Acı verici duyguların iniş çıkışları tarafından yıpranan ve cesareti kırılan Louis Leopold Robert, 20 Mart 1835'te, çok bağlı olduğu bir erkek kardeşinin melankolik intiharının onuncu yıldönümünde şövalesinin önünde intihar etti.

Alexandre Dumas'ın Monte Cristo Kontu adlı romanında Louis Leopold Robert'ın resimlerine bir dizi gönderme vardır, bunlardan biri özellikle The Reapers'a aittir.
kaynak: wiki

Louis Leopold Robert Sözleri 1 Adet

Aşağıdaki Louis Leopold Robert sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Louis Leopold Robert sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Sanatı muazzam bir popülerlik kazanmıştı, İtalyan köylüleri ve kadınları idealize edilmiş güzellikte, incelenmiş heykel pozisyonlarında ve plastik olarak oluşturulmuş gruplandırmada yapay, teatral algı, sert, kuru ve boyasız tasvir yoluyla rahatsız edilmeyen bir zevk uyandırdı. (Georg Nordensvan, Louis Leopold Robert hakkında)

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste