Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu namussuz bir çağ bu biliyorsun....

söz kimin

Bu sayfada Türk şair ve yazar Cemal Süreya tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Cemal Süreya şöyle demiştir: Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu namussuz bir çağ bu biliyorsun.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Cemal Süreya

Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu namussuz bir çağ bu biliyorsun.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Fethullah Gülen'in kalbi gavurdan yanadır. Veleddallin amin.

Eylemlerim demokratik, zevklerim aristokratiktir.

Ilık bir su gibidir içimde yalnızlığım, Yalnızlığım, ruhumda uzak bir ses gibidir. Her sabah ufuklardan mavi şarkılar gelir, Ve her sabah ürperir içimde yalnızlığım Güneşim aydan sarı, yarınım dünden zorsa, Sarsın artık ömrümü tunç kandillerin isi Üşüyen ellerimden tutmalıydı birisi, Eğer benim gözlerim onları görmüyorsa. Bir camın arkasında açılıyor güllerim, Havuzum pırıl pırıl... yıkar bakışlarımı. İşler temiz ziyalar suya nakışlarımı; Ruhumun dünyasından eser tahayyüllerim Rüya rüzgarlarında bir yaprak yalnızlığım Düşüncem bir neydir ki ürperir perde perde Belki bu mısralarım esecek gönüllerde Fakat herkese uzak kalacak,yalnızlığım.

Ben sana mecburum bilemezsin.

Ya Güneş askıda kalsın, ya Ay dolanmasın, ya da Dünya dönmesin istiyorsun! Bütün Aşk'lar Güneşle başlar, Ay ışığında içselleşir. Dünya döndükçe devam eder.

Ben konuşmayı sevemedim. Bu yüzden hiç bir şiirimi ezberlemedim.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste