Kıymetini bilip harcamayan için yüzsuyu, bengisudur ki Nil ve Fırat nehirleri...

söz kimin

Bu sayfada Şair Nabi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Nabi şöyle demiştir: Kıymetini bilip harcamayan için yüzsuyu, bengisudur ki Nil ve Fırat nehirleri... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Nabi

Kıymetini bilip harcamayan için yüzsuyu, bengisudur ki Nil ve Fırat nehirleri onun bir damlasına bile susamışlardır

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dinlerin son zemini, insanın çocuksu çaresizliğidir.

Şeyler ve aralarındaki ilişkileri yalnızca dokunma duyularıyla değerlendirebilen doğuştan körlerden oluşan bir dünya tasarlayın. Aralarına girip onlara renklerden ve yalnızca ışık sayesinde görülebilen ilişkilerden bahsedin. Şanslıysanız, sözlerinize hiçbir anlam veremediklerini söyleyecekler. Gözlerini açabilme yeteneğiniz de yoksa eğer, boşuna konuşmakta olduğunuzu kısa sürede anlayıp susacaksınız.

Para, tarihin ilk aldatmacasıdır. Bu heriflerin ilk dalaverelerinden biri oldu para; onlar bu para dalaveresiyle canımızı satın aldılar! Bütün paralar sahtedir! Para karın doyurur mu? Onlar en pis şeyleri en pahalıya satarlar. Kiloyla satılacak olsa, bir milyon, bir kilo bok etmez.

Kalbin girmediği yerde; müzik olamaz.

Sana kavuşmak değil niyetim, merak etme ! Yolda bir dilenci görsem para bile vermiyorum 'allah sevdiğine kavuştursun' der diye.

Boğazlanan bir çocuğun kanı gibi aktı zaman. sonra resmen kapandı o fasıl, şimdi üçüncüden bahsediyor, amerikan doları fakat gün işidi herşeye rağmen.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste