Kıskançlık, bir bakıma yerinde ve makul bir şeydir. Çünkü bizim olan veya biz...

söz kimin

Bu sayfada Fransız anı yazarı Francois de La Rochefoucauld tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Francois de La Rochefoucauld şöyle demiştir: Kıskançlık, bir bakıma yerinde ve makul bir şeydir. Çünkü bizim olan veya biz... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Francois de La Rochefoucauld

Kıskançlık, bir bakıma yerinde ve makul bir şeydir. Çünkü bizim olan veya bizim olduğunu sandığımız bir şeyi muhafaza arzusundan başka bir gayesi yoktur; halbuki haset, başkalarının iyiliğine tahammül edemeyen bir kudurganlıktır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Çocukluğumda benim için üç şey vardı. Matematik, tarih ve politika. Ama matematik zaten hepsini anlatan seydi.

Demokrasi, halkın halk tarafından halk için idaresidir.

Dilinde ve gönlünde Allah olsun

Sınavlara çalışmaya daima geç başlayın. Bu size zaman yönetimini ve acil durumlarla başa çıkmayı öğretir.

Ya muhammed! Sana muasır olamadığımdan, çok müteessirim. Beşeriyet, senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüş badema göremeyecektir. Binaenalyh, senin huzurunda kemal-i hürmet ile eğilirim.

Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız..hepimiz heba oluyoruz..bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş..reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz..nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz.. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız..bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık..bizim savaşımız ruhani savaş.. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste