Kimya, genel ve alt yasalarını keşfetmek ve faydalı sanatları geliştirmek ama...

söz kimin

Bu sayfada İskoç fizikçi ve kimyacı Joseph Black tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Joseph Black şöyle demiştir: Kimya, genel ve alt yasalarını keşfetmek ve faydalı sanatları geliştirmek ama... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Joseph Black

Kimya, genel ve alt yasalarını keşfetmek ve faydalı sanatları geliştirmek amacıyla ısı ve karışımın etkilerinin incelenmesidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Sanat bana göre tek başına tat alınan bir şey değildir. Mümkün olabilecek en çok sayıda insanı ortak acılar ve sevinçlerle coşturacak görüntüleri oluşturan bir araçtır.

Toplumun stratejisi sizi birbirine düşman iki kampa bölmektir. İçinde hem yunanların zorbası, hem buda'nın gautama'sı yaşar. Biri maddiyatçıdır, diğeri tinselliğe önem verir. Gerçeklikte bölünmüş değilsin. Gerçeklikte sen ahenk içerisindeki bir bütünsün. Ama bir bütün olmadığını düşünmeye şartlandırılmışsındır. Ve eğer tinsel bir varlık olmak istersen, bedeninle savaşman gerektiği öğretilmiştir. Bedenini fethetmek, onu yenmek, yok etmek.. Mümkün olan her yöntemle ona işkence etmen gerekir.

Dilini kontrol edemeyenlerin, dinlerini korumaları çok zor.

Kelimeler ki tank gibi geçer adamın yüreğinden Harfler harp düzeni almıştır mısralarında.

İyi kalpli ve sevecen olmanın, mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu öğrendim.

Sözlerimiz, hareketsiz ve cansız birer ceset gibidirler. Eğer onların uğruna ölürsek, işte o zaman dipdiri ayağa kalkar ve canlılar arasında yaşarlar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste