Kendini hiçbir dogmaya adamayan, hiçbir taraftan yana olmayan özgür ve bağıms...

söz kimin

Bu sayfada Avusturyalı romancı, oyun yazarı, gazeteci ve biyografi yazarı. Stefan Zweig tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Stefan Zweig şöyle demiştir: Kendini hiçbir dogmaya adamayan, hiçbir taraftan yana olmayan özgür ve bağıms... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Stefan Zweig

Kendini hiçbir dogmaya adamayan, hiçbir taraftan yana olmayan özgür ve bağımsız düşünüre, yeryüzünün hiçbir yerinde vatan yoktur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Kendine inanırsan, hiçbir şey imkânsız değil.

İnsanlar kendilerine önem verir ve önem verilmesini isterler. Dinle onları. Tanı...

Derste kopya çekerek alınan notla bi bok olmaz..

Nice anlı şanlı köşe yazarları tanıdım ki, sofralarda, arkadaş ve eş dost sohbetlerinde ahkám keserler, konuşurlar, bol kepçe eleştirirler. Konuşurken mangalda kül bırakmazlar. Bazen ??bunları yazsana! derim. Fakat yazamazlar. Konuşmak kolaydır, yazmak zor! Korkarlar, işlerine gelmez! Masa başında ??aslan kesilenler, yazı yazmaya gelince ??evcil kedi olurlar! Aslanlık orada biter!

Ben çok severken gidersen, kendimden geçerim. Ama çok sevdiğine inandırıp da gidersen, inan o zaman senden bile vazgeçerim.

Dyp olarak herkese iki anahtar vaad ediyoruz.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste