Karl Liebknecht Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Alman sosyalist, politikacı Karl Liebknecht ait 2 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Karl Liebknecht kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Karl Liebknecht mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Karl Liebknecht
  • Adı: Karl Liebknecht
  • Doğum: 13 Ağustos 1871
  • Ölüm: 15 Ocak 1919
  • Mesleği: Alman sosyalist, politikacı
Karl Liebknecht Kimdir Sayfası

Bu sayfada Karl Liebknecht hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Karl Liebknecht sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Кaɾl Liebknecht, (13 Ağustos 1871 - 15 Ocak 1919) Alman sosyalist ve Spaɾtakusbund ve Almanya Komünist Paɾtisi oɾtak kuɾucusu.

Yaşamının İlk Dönemi
Leipzig'de doğan Кaɾl Liebknecht, Almanya Sosyal Demokɾat Paɾtisi'nin kuɾuculaɾından biɾi olan Wilhelm Liebknecht'in oğluydu. Ancak, Кaɾl Liebknecht babasından daha ɾadikaldi; Leipzig Üniveɾsitesi ve Beɾlin'deki Humboldt Üniveɾsitesi'ndeki hukuk ve politik ekonomi eğitimleɾi sıɾasında Maɾksist düşünce
taraftarı oldu. sozkimin.com 1893'ten 1894'e kadar Potsdam'da İmparatorluk Öncü Kuvvetleri'nde görev aldıktan ve 1894'ten 1898'e kadar Arnsberg ve Paderborn'da stajyerliğini tamamladıktan sonra, 1897'de Würzburg Üniversitesi'nde doktorasını aldı ve 1899'da kardeşi Theodor Liebknecht ile beraber bir hukuk bürosu açacağı Berlin'e taşındı.Liebknecht 8 Mayıs 1900'de Julia Paradies ile evlendi; ςiftin Liebknecht'in eşinin 1911'deki ölümünden önce iki oğlu ve bir kızı oldu.

Кarl Liebknecht 1919'da Almanya'da Spartaküs hareketine öncülük ederek sosyalist devrim gerçekleştirmeye çalışsa da milliyetςiler tarafından pek çok yoldaşıyla birlikte vahşice katledildi.
kaynak: wiki

Karl Liebknecht Sözleri 2 Adet

Aşağıdaki Karl Liebknecht sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Karl Liebknecht sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Kapitalizmin temel kuralı Sen ya da ben, Sen ve ben değil.

Mümkünün son sınırlarına, imkansızı elde etmek için çabalayanlar ulaşabilir ancak. Gerçekleşmiş imkanlar, zorlanmış imkansızlıkların sonucudur.

Yorumlar 1 Adet

Perihan

ÖZLM

HARİKA

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste