Kapımıza değil; Kalbimize vuran buyursun!...

söz kimin

Bu sayfada İslam alimi ve mutasavvıf Şems-i Tebrizi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Şems-i Tebrizi şöyle demiştir: Kapımıza değil; Kalbimize vuran buyursun!... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Şems-i Tebrizi

Kapımıza değil; Kalbimize vuran buyursun!

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Düşmanlarınızı kötülemeyin; onlar sizin eserinizdir.

Bize düşen, kendilerinden büyük ölçüde yararlandığımız kişiler şöyle dursun, basit seviyede yararlandıklarımızı dahi karalamamaktır.

Gün ki yıkımlar günüdür. Boştur ne söylesem şimdi.

Daha sonra, Einstein ile olan sorunu tartıştığımda, kozmolojik terimin tanıtımının hayatında yaptığı en büyük gaf olduğunu belirtti. Ancak Einstein tarafından reddedilen bu 'gaflama' bugün bile bazen kozmologlar tarafından kullanılıyor.

Bahçıvan Rüzgara bırakma şikayet dilekçeni yakarmalarla gelmez dünya sen git onun ayağına Rüzgara bırakma şikayet dilekçeni veba sesiyle konuşuyor kahinler yasaların dünyayı kirlettiği söyleniyor yas tutuyor üzümde şarap ve su dileniyor kavmin çocukları Rüzgara bırakma şikayet dilekçeni zaman daralıyor, aylardan dikim ayı derinden sür tarlanın toprağını yeni mahyalar dik mahşerin karıklarına Rüzgara bırakma şikayet dilekçeni Sen dönek kent, yırtık kuma, diye yaz kağıdın beyaz alınlığına, sen hasret geçidinin softa bekçisi çöl katlanıyor ve gelmiyor haberci. Toprağa düşen neyin anlamıdır?

İyi ve kötü sadece itaatsız olma özgürlüğü içinde vardır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste