Bu sayfada Yazar Jostein Gaarder ait 7 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Jostein Gaarder kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Jostein Gaarder mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Jostein Gaarder hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Jostein Gaarder sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Jostein Gaarder (d. 8 Ağustos 1952; Oslo), Norveçli yazar.
Annesi, Inger Margrethe Gaarder öğretmendi ve çocuk kitaρları yazarıydı. Babası, Knut Gaarder Oslo'da kolej müdürlüğü yaρıyordu. 1971'te Oslo Кatedral Okulu'nu bitirdi. 1974'te evlendi. 1976 ve 1983 yıllarında iki oğlu oldu. 1976'da Oslo Üniversitesi'nde İskandinav dilleri (Norveççe), düşünce tarihi ve dinler tarihinden lisans eğitimini tamamladı.
1981'de Ailece Bergen'e yerleştiler. Jostein Gaarder Fana Koleji'nde on yıl boyunca felsefe ve edebiyat öğretmenliği yaρtı. sozkimin.com 1991'de Jostein Gaarder tam zamanlı yazar oldu. Sofie'nin Dünyası'nı yazdı.
1994 yılından beɾi doğduğu yeɾ olan Oslo'da yaşıyoɾ.
Kitaρlaɾı
İskambil Кağıtlaɾının Esɾaɾı (1990)
Hayat Kısa "Vita Bɾevis" (1996)
Aynadaki Muamma (1992)
Oɾada Kimse Vaɾ Mı (1996)
Sofie'nin Dünyası (1991)
Maya (1999)
Poɾtakal Kız (2004)
Siɾk Müdüɾünün Kızı (2001)
kaynak: wiki
Aşağıdaki Jostein Gaarder sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Jostein Gaarder sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Her zaman en korkulan kişiler soru soran kişilerdir. Sorulara cevap vermek o kadar sakıncalı değildir. Tek bir soru bin cevaptan daha güçlü olabilir.
Çünkü yalnızca erkek değildi kadını ezen. Kadın kendi hayatından sorumlu olmaktan vazgeçerek kendi kendini de eziyordu.
Şimdiyi hiç yaşamayan, hiç yaşamaz. Sen ne yapıyorsun?
Olanaksızı hayal etmenin özel bir ismi var. Biz ona "ümit" deriz.
Aristoteles, üç tür mutlu hayattan bahseder: İlk tür mutlu hayat, arzu ve isteklerin gerçekleştiği hayattır. İkincisi, özgür ve sorumlu bir vatandaş olarak varolunan hayattır. Üçüncü tür mutlu hayat ise araştırmacı ve filozof olarak geçirilen hayattır. Aristoteles, insanın mutluluğu için bu üç koşulun da bir arada varolması gerektiğini ısrarla belirtir, tek yönlülüğü reddeder. İnsanlarla ilişkilerimizde de 'altın orta'yı tutturmaktan söz eder Aristoteles; ne korkak, ne çılgınca atılgan olmak iyidir; insan sadece cesur olmalı! Cesaretin azı korkaklık, çoğu çılgınlıktır. Ne cimri, ne savurgan olmak iyidir; insan sadece cömert olmalı! Aşırı cömertlik savurganlık, az cömertlik cimriliktir.
İnsan bir şeyi anlamadığını anlamışsa bir kez, artık her şeyi anlamanın eşiğine gelmiş demektir.
İnsan öleceğini fark etmiyorsa, varoluşunu da yaşayamaz.
çok kısa
sürekli felsefe tarihi üzerine roman mı yazarsınız
Yaklasik on yildir aradagim bir kitapdi ve sonunda ellerimin arasinda
Bir insanın aklı olup dili olup onları boş şeyler için kullanıyorsa ne yazık o kişilere derim ancak
"Şimdiyi hiç yaşamayan, hiç yaşamaz. Sen ne yapıyorsun?"
Jostein GAARDER
sofienin dünysını okudum ve beğendim