Joseph Larmor Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada İrlandalı ve İngiliz fizikçi, matematikçi Joseph Larmor ait 9 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Joseph Larmor kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Sir Joseph Larmor mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Joseph Larmor
  • Adı: Joseph Larmor
  • Doğum: 11 Temmuz 1857
  • Ölüm: 19 Mayıs 1942
  • Mesleği: İrlandalı ve İngiliz fizikçi, matematikçi
Joseph Larmor Kimdir Sayfası

Bu sayfada Joseph Larmor hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Joseph Larmor sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Joseph Larmor, elektrik, dinamik, termodinamik ve maddenin elektron teorisi anlayışında atılımlar yapan İrlandalı ve İngiliz fizikçi ve matematikçi.

En etkili eseri, 1900'de yayınlanan teorik bir fizik kitabı olan Aether and Matter idi.

Belfastlı bir esnaf olan Hugh Larmor ve eşi Anna Wright'ın oğlu olarak Antrim İlçesindeki Magheragall'da doğdu. Aile, 1860 dolaylarında Belfast'a taşındı ve o, Royal Belfast Akademik Enstitüsü'nde eğitim gördü ve ardından öğretmenlerinden birinin John Purser olduğu Belfast, Queen's College'da matematik ve deneysel bilim okudu. Daha sonra, 1880'de Senior Wrangler ve Smith's Prizeman olduğu Cambridge'deki St John's College'da okudu ve 1883'te MA derecesini aldı. Galway'deki Queen's College'da birkaç yıl fizik öğrettikten sonra, 1885'te Cambridge'de matematik dersi vermeyi kabul etti. 1892'de Royal Society of London'a Üye seçildi ve derneğin sekreterlerinden biri olarak görev yaptı. 1910'da Royal Society of Edinburgh'un Onursal Üyesi oldu.

1903'te Cambridge'de Lucasian Matematik Profesörü olarak atandı ve bu görevi 1932'de emekli olana kadar sürdürdü. Hiç evlenmedi. 1909'da Kral Edward VII tarafından şövalye ilan edildi.

Şubat 1911'de İrlanda için Ana Yönetim'e güçlü muhalefetinden motive olan Joseph Larmor, Muhafazakar parti ile Cambridge Üniversitesi'ne (Birleşik Krallık Parlamentosu seçim bölgesi) aday oldu ve Parlamento Üyesi olarak seçildi. 1922 genel seçimlerine kadar parlamentoda kaldı ve bu noktada İrlanda sorunu çözüldü. 1932'de Cambridge'den emekli olduktan sonra Joseph Larmor, Kuzey İrlanda'daki County Down'a geri döndü.



Haziran 1901'de Glasgow Üniversitesi'nden fahri Hukuk Doktoru unvanı aldı. Fransız Bilimler Akademisi tarafından 1918 Poncelet Ödülü'ne layık görüldü. sozkimin.com Joseph Larmor, 1920'de Strasbourg'daki İÇM'de Genel Kurul Konuşmacısı ve 1924'te Toronto'daki İÇM'de ve 1928'de Bologna'daki İÇM'de Davetli Konuşmacıydı.

19 Mayıs 1942'de County Down, Holywood'da oldu.

Larmor, eterin tamamen sıkıştırılamaz ve elastik olan homojen bir sıvı ortam olarak temsil edilebileceğini öne sürdü. Joseph Larmor, eterin maddeden ayrı olduğuna inanıyordu.William Thomson'in dönen jirostat modelini (bkz. Atomun girdap teorisi) bu teoriyle birleştirdi.Joseph Larmor, maddenin eter içinde hareket eden parçacıklardan oluştuğunu savundu. Larmor, elektrik yükünün kaynağının bir "parçacık" (1894 gibi erken bir tarihte elektron olarak bahsettiği) olduğuna inanıyordu. Joseph Larmor, yüklü parçacıkların akışının iletim akımını oluşturduğunu (ancak atomun bir parçası olmadığını) savundu. Joseph Larmor, hızlanan bir elektrondan enerji radyasyonu oranını hesapladı. Larmor, bir manyetik alandaki spektral çizgilerin ayrılmasını elektronların salınımıyla açıkladı.

Larmor ayrıca 1897'de atomun ilk güneş sistemi modelini yarattı. Ayrıca protonu "pozitif elektron" olarak adlandırdı. Maddeyi oluşturan bu tür atomların yok edilmesinin "sonsuz derecede küçük olasılıklı bir olay" olduğunu söyledi.
kaynak: wiki en

Joseph Larmor Sözleri 9 Adet

Aşağıdaki Joseph Larmor sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Joseph Larmor sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Bir teori, gözlemlerimizi açıklamak için yeterli bir şekilde doğru olmalıdır. Bu teoriler, daha fazla gözlem ve deneylerle sürekli olarak test edilmelidir.

Bilim, insan zihninin sınırlarını keşfetme çabasıdır. Gerçeğin peşinde koşmak, en büyük insan heyecanıdır.

Doğru matematik, doğru fiziğin ifadesidir. Matematik ve fiziğin ayrılmaz bir bütünlüğü vardır.

Gerçek bilgi, gerçeğin anlaşılmasıyla elde edilir, sadece bilgileri toplamakla değil.

Bilim, doğanın sırlarını keşfetmek için kullanabileceğimiz en güçlü araçtır. Ancak, bilimin sınırları olduğu için, birçok sorunun yanıtını veremez.

Bilim, sürekli olarak kendini yenileyen bir disiplindir. Yeni teknolojiler ve keşifler, bizi daha önce hayal bile edemeyeceğimiz yerlere götürür.

Bilim, birçok disiplinin bir araya gelmesiyle oluşur. Bilim insanları, disiplinler arasındaki farklılıkları anlamak ve birleştirmek için çalışmalıdır.

Fizikçiler, yalnızca doğanın yasalarını keşfetmekle kalmaz, aynı zamanda bu yasaları anlayacak bir dil de bulmak zorundadırlar.

İnsanlığın elde edebileceği doğrudan madde bilgisi, molekül kalabalığının ortalama davranış ve ilişkilerinin bilgisidir.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste