Jakob Steiner Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada İsviçreli matematikçi Jakob Steiner ait 5 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Jakob Steiner kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Jakob Steiner mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Jakob Steiner
  • Adı: Jakob Steiner
  • Doğum: 18 Mart 1796
  • Ölüm: 1 Nisan 1863
  • Mesleği: İsviçreli matematikçi
Jakob Steiner Kimdir Sayfası

Bu sayfada Jakob Steiner hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Jakob Steiner sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Jakob Steiner, İsviçreli bir matematikçi ve geometri uzmanı.

Matematikteki temel teoremlerden biri olan Steiner teoremi'ni keşfetmesiyle tanınır. Çalışma alanlarını Öklid geometrisi, Projektif geometri ve Sentetik geometri oluşturmaktadır.

Jakob Steiner, İsviçre'nin Bern kantonunda doğdu. Babası bir çiftçi ve kereste tüccarıydı. Jakob Steiner, gençliğinde babasının işinde çalıştı ve aynı zamanda matematiğe olan ilgisini keşfetti. 18 yaşında Pestalozzi'nin öğrencisi oldu ve daha sonra Heidelberg'de eğitimine devam etti

1815'te Jakob Steiner, Bern Üniversitesi'nde matematik ve fizik okumak için girdi. Eğitimini tamamladıktan sonra, öğretmen olarak çalışmaya başladı ve bir yandan da matematik çalışmalarına devam etti.

1826'da Jakob Steiner, basit bir doğru parçası ve üç noktanın konumlarına dayanan, uzayda herhangi bir noktanın yerini bulmak için kullanılan Steiner teoremi'ni keşfetti. sozkimin.com Bu teorem, geometri ve matematik alanlarında önemli bir yere sahiptir ve birçok uygulama alanı bulmuştur.

Jakob Steiner'in Systematische Entwickelungen'ini yayınlamasından (1832) sonra o zamanlar Königsberg Üniversitesi'nde profesör olan Carl Gustav Jacob Jacobi aracılığıyla orada fahri bir derece kazandı. Jacobi ile Alexander von Humboldt ve Wilhelm von Humboldt kardeşlerin etkisiyle Berlin'de (1834) onun için yeni bir geometri kürsüsü kuruldu.



Jakob Steiner, daha sonra öğretim görevlisi ve profesör olarak çalıştı. 1856'da emekli oldu ve hayatının geri kalanını matematiksel araştırmalara adadı. 1863'te Zürih'te öldü.

Jakob Steiner, matematik ve geometri alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan önemli bir bilim insanıdır. Steiner teoremi, onun kalıcı mirasıdır ve bugün hala matematiksel araştırmalarda kullanılmaktadır.

Steiner'in bazı önemli çalışmaları
1- Steiner Teoremi: Steiner, uzayda üç noktadan geçen bir doğru parçasının varlığını kanıtlamıştır. Bu teorem, geometri ve matematikte önemli bir yere sahiptir.
2- Klasik Geometri: Steiner, birçok klasik geometrik problemin çözümüne katkıda bulunmuştur. Bunlardan bazıları, Euclid'in İlkeleri'nde yer alan ve paralel çizgilerin kesimini konu alan problemlerdir.
3- Cebirsel Geometri: Steiner, cebirsel geometri alanında da önemli bir rol oynamıştır. İki nokta arasındaki mesafelerin cebirsel ifadelerini kullanarak, koniklerin ve diğer geometrik şekillerin özelliklerini incelerken cebirsel geometriyi geometriyle birleştirmiş ve geliştirmiştir.
4- İçsel Geometri: Steiner, içsel geometri alanında da çalışmalar yapmıştır. Bu alanda, bir nesnenin içindeki özelliklerin ve ilişkilerin incelenmesi söz konusudur. Steiner, içsel geometriyi kullanarak, bazı simetri gruplarını tanımlamıştır.
5- Yüzey Teorisi: Steiner, yüzey teorisi alanında da çalışmalar yapmıştır. Bu alanda, düzlem, küre, silindir ve diğer yüzeylerin özellikleri incelenir. Steiner, özellikle, belirli yüzeylerin deformasyonunu ve simetrisini incelerken yüzey teorisi alanında önemli çalışmalar yapmıştır.

Bu çalışmalar, Steiner'in matematik ve geometri alanındaki önemli başarılarını göstermektedir. Steiner teoremi, onun en önemli keşiflerinden biridir ve hala matematiksel araştırmalarda kullanılmaktadır.

Jakob Steiner Sözleri 5 Adet

Aşağıdaki Jakob Steiner sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Jakob Steiner sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Matematikte en güçlü silahımız, yaratıcılık ve hayal gücüdür.

Bir teorem keşfetmek, bir maden yatağı keşfetmek kadar zahmetli ve zorlu bir iş olabilir.

Matematik, doğanın kendisiyle ilgili olmasa da, doğanın düzeni hakkında bize bilgi verir.

Matematik, kesinlik ve belirginlik yönünden diğer bilimlerden ayrılır.

Geometri, en geniş anlamda, gözlem ve akıl yürütme yoluyla tanımlanmış cisimlerin özelliklerini ve karşılıklı ilişkilerini inceleyen bir bilimdir.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste