Bu sayfada Elektrik mühendisi, elektronik mühendisi, mucit Jack Kilby ait 9 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Jack Kilby kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Jack St. Clair Kilby mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Jack Kilby hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Jack Kilby sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Jack St. Claiɾ Kilby (d. 8 Kasım 1923, Jeffeɾson City, Missouɾi - ö. 20 Haziɾan 2005, Dallas, Teksas) Nobel Fizik Ödülü sahibi Ameɾikalı elektɾik mühendisi, elektɾonik mühendisi, bilim adamı ve mucit.
2000 yılında, tümleşik devɾe buluşuyla Nobel Fizik Ödülü kazanan Texas Instɾuments mühendisi Kilby, aynı zamanda el hesap makinesi ve teɾmal yazıcının da mucidi olaɾak bilinmekteydi.
60 civarında ρatente sahiρ olan Kirby, birçok üniversite ile yakın temas içinde oldu. Illinois Üniversitesi, Wisconsin Üniversitesi, Texas A&M Üniversitesi bunlardan birkaçıdır. sozkimin.com Kilby 1983 yılında Texas Instruments'den emekli oldu, 81 yaşında uzun yıllar mücadele ettiği kansere yenik düştü.
Bilim adamının ölümünden sonra ailesi, Kilby'nin dünyanın teknoloji ve mühendislik alanında en zengin koleksiyonunu Güney Metodist Üniversitesi'de (Southern Methodist University) kurulu DeGolyer Kütüphanesine bağışladı.
Bu koleksiyonda ilk dijital saatler, ilk taşınabilir hesap makineleri, ilk transistörler, ilk mikroςipler, ilk cep telefonlarına ait dökümanlar ve örnekler bulunmaktadır.
kaynak: wiki
Aşağıdaki Jack Kilby sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Jack Kilby sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Özgün fikrin benim olduğu doğru, ancak bugün gördüğünüz şey, muhtemelen ürünü geliştirmek, maliyeti düşürmek, bu tür şeyleri azaltmak için onbinlerce dünyanın en iyi mühendislerinden birinin işi.
Bildiğim kadarıyla elektronik için önemli olacağını düşündüm, ama bu çok daha basit bir iş ve elektronikler çoğunlukla radyo ve televizyon ve ilk bilgisayarlardı.
Kendi ilgim gelişti, çünkü bunun büyüleyici bir konu olduğunu ve takip etmek istediğim bir şey olduğunu düşündüm.
Entegre devreler olmadan önce bir uzay programı vardı.
Biraz danışmanlık yapıyorum. Biraz emekliyim, hala bir ya da iki şirketin müdürüyüm.
Hafızada çok güçlüler. Mikroişlemcilerde veya dijital sinyal işlemede pek bir şey yapmadı.
Eh, herkesin kendi masasında veya evinde kişisel bir bilgisayar olabileceği düşüncesi, o zamanlar hiç kimsenin aktivitesinin ana akışında değildi.
İlk hesap makineleri 400 dolara ya da 500 dolara satılma eğilimindeydi. Bugün, 4 ya da 5 dolar için oldukça iyi bir tane alabilirsiniz.
Bence başlangıçtaki çeşitli geçmişler bir artıdır. İnsanların ne yapmaya çalıştıklarını ve başladıklarını anlamaları biraz zaman aldı, ancak birçok yeni fikir sağladı.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!