İnsan nedense, anlayamadığını kötülemeye meyillidir....

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar Elif Şafak tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Elif Şafak şöyle demiştir: İnsan nedense, anlayamadığını kötülemeye meyillidir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Elif Şafak

İnsan nedense, anlayamadığını kötülemeye meyillidir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Acaba Uyuyan göllere ay ışığında Sevginin resmini çizsem kim anlar? Tomurcuk ayrılıp, gül açtığında Yağmurun saçını çözsem kim anlar? Bir mekân kaplamış ne varsa nerde Kendi ötesini saklar her perde Sonsuzluğun sona erdiği yerde Huduttan bir kulaç kazsam kim anlar? Aşk, kömür beyazı; kin, süt karası Eklenir yarama her dost yarası Et oldum bıçakla kemik arası Cellatla ahdimi bozsam kim anlar? Doğumda yalan var, ölümde gerçek Bir şeyler anlatır balık, kuş, çiçek Kırık gönülleri toplayıp tek tek Toplayıp göğsüme dizsem kim anlar? Gün geldi zamanı gömdüm kabire Dağ oldu aklımın verdiği fire Bağlasam telaşı çelik zincire Sabrın derisini yüzsem kim anlar? İçte deprem olur dışın düğümü İhlâssız çözülmez işin düğümü Aklımdan geçeni, düşündüğümü Okusam kim dinler, yazsam kim anlar?

Hakikatin tümünü anlattı; ama bu esas hatasıydı; çünkü sadece onu anlattı.

Eğer öküzlerle domuzlar konuşabilseydi, yemden başka şey düşünenlerle alay ederlerdi.

Birimize bir şey olursa ne yaparız? dediler 'Kalanlar, ölenler için şiir yazar' dedi.

Barış arzuladığın bir şey değildir; yarattığın bir şeydir, yaptığın bir şeydir, öldüğün bir şeydir, ve çevrene yaydığın bir şeydir.

Türk aydını dediğimiz kişi, batı'nın manevi ajanıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste