İnsan ile insan arasında fark vardır. Bir demirden hem nal, hem de kılıç yapı...

söz kimin

Bu sayfada Filozof, şair Nizami Gencevi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Nizami Gencevi şöyle demiştir: İnsan ile insan arasında fark vardır. Bir demirden hem nal, hem de kılıç yapı... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Nizami Gencevi

İnsan ile insan arasında fark vardır. Bir demirden hem nal, hem de kılıç yapılır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dikkatli olmalısınız, çünkü sanat çoğu insan için gerçekten önemlidir ve buna mümkün olduğunca saygı duymak istersiniz. Bu yüzden ben bu kuralla yaşıyorum.

Bir toplumun yaptığına razı olan, onlardan sayılır. Onlardan sayılan her kişinin de iki suçu vardır: o işi işlemek suçu, o ise razı olmak suçu.

Kaderlerine giden yola çıkmak ve daha büyük hayatlar yaşamak isteyen herkes, bilgelikten keyif almalı ve hayatın ne olduğunu anlamak için açlık duymalıdır. Eğer hepimiz kendimizi, düşünceli ve sanatsal bir tavırla ortaya daha keyifli, daha anlamlı bir hay

Ben şimdi saltanatta olsam işler başka türlü olurdu... (Şehzadeliği döneminde devlet meseleleriyle yakından ilgilenen III. Selim'in, I. Abdülhamid döneminde yapılan yenilikleri yeterli bulmaması üzerine söylediği.)

Yanında olabilenden ziyade, yarın da olabilen lazım insana.

Rüyalar var oldukları sürece gerçektir ve Biz de zaten bir rüyada yaşamıyor muyuz?

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste